Σε ποιο σχολείο της Εύβοιας έγινε άσκηση σεισμού από εθελοντές
Ειδησεις ευβοια

Σε ποιο σχολείο της Εύβοιας έγινε άσκηση σεισμού από εθελοντές

Οι ασκήσεις σεισμού συνεχίζονται στα σχολεία της Εύβοιας.

Οι σεισμοί που ταρακουνούν από πέρσι την Εύβοια, κρατούν σε ετοιμότητα τα σχολεία του Νομού κάνοντας στους μαθητές ασκήσεις σεισμού.

Μετά από πρόσκληση του Διευθυντή κυρίου Τσακλάνου Δημητρίου και του Συλλόγου Διδασκόντων του δωδεκαθέσιου Δημοτικού σχολείου Αμαρύνθου οι μικροί μαθητές του σχολείου είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν στον χώρο του σχολικού συγκροτήματος  για τον τρόπο αντιμετώπισης και διαχείρισης του φυσικού φαινομένου του σεισμού από τους Εθελοντές Διασώστες Δασοπυροσβέστες της Αμαρύνθιας Άρτεμις.

Η απόκτηση γνώσεων για τη σωστή αντιμετώπιση του φαινομένου του σεισμού, σε μία χώρα με συνεχή σεισμική δραστηριότητα όπως η Ελλάδα, πρέπει να ξεκινά από τα πρώτα σχολικά χρόνια.

Έτσι με στόχο την ετοιμότητα εκπαιδευτικών και μαθητών σε περίπτωση σεισμού και μετά από πρόσκληση του Διευθυντή κυρίου Τσακλάνου Δημητρίου και του Συλλόγου Διδασκόντων του δωδεκαθέσιου Δημοτικού σχολείου Αμαρύνθου οι μικροί μαθητές του σχολείου είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν στον χώρο του σχολικού συγκροτήματος  για τον τρόπο αντιμετώπισης και διαχείρισης του φυσικού φαινομένου του σεισμού από τους Εθελοντές Διασώστες Δασοπυροσβέστες της Αμαρύνθιας Άρτεμις.

Ακολούθησε άσκηση σεισμού μετά από ήχο κουδουνιού, (υποτιθέμενος σεισμός) τους μικρούς μαθητές να καλύπτονται κάτω από τα θρανία και στο δεύτερο ήχο (λήξη σεισμού) να κατεβαίνουν συντεταγμένα στον χώρο συγκέντρωσης. Το σενάριο της άσκησης προέβλεπε προσομοίωση τραυματισμού, ελέγχος κτιρίων για ζημιές και μεταφορά τραυματία μακριά από το κτίριο.

Τα παιδιά αλλά και οι δάσκαλοι είχαν την δυνατότητα να δουν τη περιέχει ένα πυροσβεστικό όχημα και οι εθελοντές να τούς ενημερώσουν για την χρήση του.

Πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική χρήση πυροσβεστήρα από τους δασκάλους και στην συνέχεια έγινε προβολή εκπαιδευτικού βίντεο για τον σεισμό σε περίπτωση που βρισκόμαστε μέσα στο σπίτι ή στην τάξη.

Η άσκηση στέφθηκε με επιτυχία ενώ επισημάνθηκαν από Εθελοντές και εκπαιδευτικούς λεπτομέρειες που βελτιώνουν το σχέδιο εκκένωσης.

Τέλος οι Εθελοντές της Αμαρύνθιας Άρτεμις απάντησαν σε διάφορες ερωτήσεις σχετικές με όσα εξελίχτηκαν στην άσκηση σε μικρούς μαθητές και δασκάλους και όλοι μαζί συμφώνησαν στην πίστη τήρηση όλων όσων εκπαιδεύτηκαν σε ανάλογη πραγματική κατάσταση.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr