Σε «πορτοκαλί» συναγερμό και σήμερα η Εύβοια μετά την φωτιά στον Κάλαμο
Ειδησεις ευβοια

Σε «πορτοκαλί» συναγερμό και σήμερα η Εύβοια μετά την φωτιά στον Κάλαμο

Οι αρχές παραμένουν επί ποδός στην Εύβοια αφού μόλις λίγες ώρες νωρίτερα, τέθηκε υπό έλεγχο η φωτιά που εκδηλώθηκε τα ξημερώματα σε δασική έκταση στην δημοτική ενότητα Αυλώνος του δήμου Κύμης Αλιβερίου στον Κάλαμο

Σε πολύ υψηλό κίνδυνο για εκδήλωση νέας φωτιάς παραμένει η Εύβοια και σήμερα, σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Πρόκειται για τον λεγόμενο “πορτοκαλί συναγερμό”, δηλαδή την κατηγορία κινδύνου 4.

Οι αρχές παραμένουν επί ποδός στο νησί αφού μόλις λίγες ώρες νωρίτερα, τέθηκε υπό έλεγχο η φωτιά που εκδηλώθηκε τα ξημερώματα σε δασική έκταση στην δημοτική ενότητα Αυλώνος του δήμου Κύμης Αλιβερίου στην περιοχή Κάλαμος.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν δυνάμεις της πυροσβεστικής, του δήμου Κύμης Αλιβερίου και ιδιώτες και έθεσαν υπό έλεγχο τη φωτιά παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες με τους ισχυρούς ανέμους.

Πέρα από την Εύβοια, περιοχές που προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) είναι οι εξής:

Περιφέρεια Αττικής (συμπεριλαμβανομένης της νήσου Κυθήρων)
Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Βοιωτίας, ΠΕ Εύβοιας)
Περιφέρεια Πελοποννήσου (ΠΕ Κορινθίας, ΠΕ Αργολίδας, ΠΕ Λακωνίας)
Περιφέρεια Κρήτης
Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (ΠΕ Μυτιλήνης, ΠΕ Χίου, ΠΕ Σάμου, ΠΕ Ικαρίας)

Υψηλός κίνδυνος, επιπέδου 3 υφίσταται και για πλήθος άλλων περιοχών στην χώρα.

Ο Χάρτης αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του σχεδιασμού αντιμετώπισης των δασικών πυρκαγιών και εκδίδεται με ευθύνη της Διεύθυνσης Σχεδιασμού και Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών.

Λόγω της κατάστασης αυτής παραμένει σε εφαρμογή το 2ο στάδιο επιχειρησιακής ετοιμότητας της πυροσβεστικής και θα συνεχιστούν και σήμερα οι περιπολίες εναέριας επιτήρησης, καθώς και περιπολίες από Πυροσβεστικές, Αστυνομικές και Στρατιωτικές δυνάμεις.

Παράλληλα το προσωπικό των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών των Περιφερειακών Ενοτήτων που είναι στο «πορτοκαλί» παραμένει σε μερική επιφυλακή, ενώ σε γενική επιφυλακή παραμένουν όλες οι πυροσβεστικές υπηρεσίες και τα κλιμάκια της πυροσβεστικής Αχαΐας και το προσωπικό πυροσβεστικής στην Περιφέρεια Κρήτης, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες υπηρεσιακές απαιτήσεις, που πιθανόν να προκύψουν λόγω πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς (κατηγορία κίνδυνου 4).

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr