Σεισμοί στην Εύβοια: SOS για τους σεισμόπληκτους σε Λίμνη-Μαντούδι- Αγία Άννα- Τα ζητούμενα
Ειδησεις ευβοια

Σεισμοί στην Εύβοια: SOS για τους σεισμόπληκτους σε Λίμνη-Μαντούδι- Αγία Άννα- Τα ζητούμενα

H Eύβοια επλήγει σοβαρά από τους αλλεπάλληλους σεισμούς που χτύπησαν το νησί το τελευταίο διάστημα- Τα ζητούμενα σε Λίμνη- Μαντούδι- Αγία Άννα

Το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου, η βουλευτής Ευβοίας κα Καζάνη κατέθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, κ. Σταϊκούρα και υπόψιν του Υφυπουργού Υποδομών κ. Ταχιάο, καθώς και προς τον Υπουργό Κλιματικής Αλλαγής και Πολιτικής Προστασίας, κ Κικίλια, με  θέμα «Επίσπευση διαδικασιών ενίσχυσης σεισμόπληκτων του δήμου Λίμνης-Μαντουδίου-Αγίας Άννας».

Η ερώτηση αφορά στην άμεση ανάγκη καταβολής της επιδότησης στους σεισμόπληκτους, από τον σεισμό της 3ης Νοεμβρίου, κατοίκους των περιοχών Μαντουδίου και Προκοπίου.
Η βουλευτής τόνισε την ανάγκη επίσπευσης έκδοσης του σχετικού ΦΕΚ, ώστε οι κάτοικοι των “κίτρινων” και “πράσινων” σπιτιών να προβούν στην επισκευή των οικιών τους, ώστε να καταστούν ξανά ασφαλή προς κατοίκηση.
Χαρακτηριστικά, ερωτώνται οι δυο Υπουργοί α) πότε αναμένεται να εκδοθεί το σχετικό ΦΕΚ ώστε να προχωρήσουν οι διαδικασίες επιδότησης των σεισμόπληκτων κατοίκων και β) ποιες μορφές ενίσχυσης θα λάβει η επιδότηση αυτή και τι ύψους θα είναι.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr