Σεισμός- Εύβοια: Δεν κινδύνευσε ανθρώπινη ζωή, τονίζει ο Γιώργος Κελαϊδίτης
Ειδησεις ευβοια

Σεισμός- Εύβοια: Δεν κινδύνευσε ανθρώπινη ζωή, τονίζει ο Γιώργος Κελαϊδίτης

Ο σεισμός μεγέθους 5 ρίχτερ που έλαβε χώρα στις 22:06 ανατολικά των χωριών Μεσοχωρίων και Τσακαίων, η δεύτερη ισχυρή δόνηση εντός της ημέρας στην ίδια περιοχή, έγινε αισθητός σε όλη την νότια και κεντρική Εύβοια

Κανένα συμβάν που να αφορά σε κίνδυνο ανθρώπινης ζωής εξαιτίας της σεισμικής δραστηριότητας που παρουσιάστηκε στο νησί δεν έχει ευτυχώς καταγραφεί μέχρι ώρας, όπως ξεκαθάρισε ο Αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας Γιώργος Κελαϊδίτης με ανάρτηση του στο facebook.

Ο σεισμός μεγέθους 5 ρίχτερ που έλαβε χώρα στις 22:06 ανατολικά των χωριών Μεσοχωρίων και Τσακαίων, η δεύτερη ισχυρή δόνηση εντός της ημέρας στην ίδια περιοχή, έγινε αισθητός σε όλη την νότια και κεντρική Εύβοια προκαλώντας ανησυχία για την εξέλιξη της ασυνήθιστης για την περιοχή σεισμικής ακολουθίας.

Ευτυχώς μέχρι τώρα δεν έχει αναφερθεί κάποιο συμβάν που να αφορά την ασφάλεια συμπολιτών μας, ενώ ήδη έχει προγραμματιστεί σε συνεργασία με το Υπουργείο Υποδομών και τις Δημοτικές Αρχές Κύμης-Αλιβερίου και Καρυστίας επίσκεψη κλιμακίου μηχανικών για την καταγραφή ζημιών.

“Ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας βρίσκεται από την πρώτη στιγμή σε εγρήγορση συνδράμοντας το έργο των Δημοτικών Αρχών και των Τοπικών Κοινοτήτων στην υποστήριξη και ενημέρωση των συμπολιτών μας”, τόνισε ο κος Κελαιδίτης.

“Η Πυροσβεστική Υπηρεσία και η Αστυνομία περιπολούν τις περιοχές προκειμένου να παρέμβουν όπου αυτό καταστεί αναγκαίο, ενώ συνεχής είναι η επικοινωνία μας με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο για οποιαδήποτε εξέλιξη”, πρόσθεσε.

“Παραμένουμε σε επιφυλακή παρακολουθώντας την εξέλιξη του φαινομένου τα επόμενα κρίσιμα 24ωρα σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς, παρακαλούμε τους συμπολίτες μας στην ευρύτερη περιοχή για διατήρηση στο δυνατό της ψυχραιμίας τους και τήρηση των βασικών κανόνων πρόληψης και αντιμετώπισης συμβάντων σεισμού” δήλωσε ακόμη και έκλεισε συνοψίζοντας να ευχηθούμε το φαινόμενο να αποκλιμακωθεί το συντομότερο.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr