Σεισμός στη Νότια Εύβοια: Επικοινωνία Ραβιόλου – Λέκκα -Τι συζήτησαν για την έντονη δραστηριότητα
Ειδησεις ευβοια

Σεισμός στη Νότια Εύβοια: Επικοινωνία Ραβιόλου – Λέκκα -Τι συζήτησαν για την έντονη δραστηριότητα

Για την έντονη σεισμική δραστηριότητα που απασχολεί από τις πρώτες πρωινές ώρες τη Νότια Εύβοια μίλησε ο δήμαρχος Καρύστου Λευτέρης Ραβιόλος με τον σεισμολόγο Ευθύμιο Λέκκα.

Επικοινωνία είχε σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του evima.gr, ο δήμαρχος Καρύστου Λευτέρης Ραβιόλος με το σεισμολόγο Ευθύμιο Λέκκα μετά την έντονη σεισμική ακολουθία στην περιοχή της Νότιας Εύβοιας.

Ο Ευθύμιος Λέκκας είπε στο δήμαρχο Καρύστου ότι σωστά έπραξε και πήρε την απόφαση να κλείσει τα σχολεία για προληπτικούς λόγους.

Ωστόσο τον ενημέρωσε για την κατάσταση στης μετασεισμικής ακολουθίας και τόνισε είναι πιθανό να συνεχιστούν οι ισχυροί μετασεισμοί.

Ο σεισμολόγος Ευθύμιος Λέκκας μίλησε στο evima.gr λέγοντας ότι ο σεισμός είναι υπό παρακολούθηση και αξιολόγηση καθώς η περιοχή δίνει σεισμικές δονήσεις εδώ και δέκα ημέρες.

«Στις 6:32 το πρωί έγινε αισθητός σεισμός στην Εύβοια 4,8 της κλίμακας Ρίχτερ και ακολούθησε μετασεισμός με μέγεθος 3,2 Ρίχτερ. Η σεισμική δραστηριότητα βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή της Νότιας Εύβοιας, με μεγέθη. Η συγκεκριμένη περιοχή δεν έχει δώσει στο παρελθόν σεισμική δραστηριότητα και γιαυτό κοιτάμε να δούμε τι δομές υπάρχουν καθώς δεν είναι εμφανές κάποιο ρήγμα. Όμως δεν αποκλείουμε να σημειωθεί ξανά σεισμός στο ίδιο μέγεθος με τον πρώτο.»

 

Μπαράζ μετασεισμών
Πιο συγκεκριμένα, σεισμός 4,7 Ρίχτερ σημειώθηκε λίγο μετά τις 6:30 το πρωί της Τρίτης ανοιχτά της Εύβοιας, με τη δόνηση να γίνεται αισθητή και στην Αττική. Ακολούθησε, σχεδόν μια ώρα αργότερα νέα δόνηση (στην ίδια περιοχή) μεγέθους 4,1 Ρίχτερ, ενώ είχε προηγηθεί δύο μικρότερες 3,2 και 2,2 βαθμών.

Το επίκεντρό του πρώτου σεισμού εντοπίστηκε σε θαλάσσια περιοχή, 5 χιλιόμετρα ανοιχτά από τους Ζάρακες Εύβοιας, κοντά στον Αλμυροπόταμο, στη νοτιοανατολική πλευρά του νησιού. Το εστιακό του βάθος ήταν 13,3 χιλιόμετρα.

Ο δεύτερος σεισμός είχε επίκεντρο 8 χλμ ΝΑ από τους Ζάρακες με εστιακό βάθος 5 χλμ.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr