Σεισμός στην Εύβοια: Αφήνουν τα σπίτια τους οι κάτοικοι – Φοβούνται για νέα σεισμική δόνηση
Ειδησεις ευβοια

Σεισμός στην Εύβοια: Αφήνουν τα σπίτια τους οι κάτοικοι – Φοβούνται για νέα σεισμική δόνηση

Ανήσυχοι εμφανίζονται οι κάτοικοι της Εύβοιας μετά τον σεισμό και αφήνουν τα σπίτια τους λόγω φόβου για νέα δόνηση

Μεγάλη ανησυχία επικρατεί στην Νότια Εύβοια μετά τους ισχυρούς σεισμούς που ταρακούνησαν την περιοχή την Τρίτη με τους σεισμολόγους να τηρούν επιφυλακτική στάση για το άγνωστο ρήγμα που έδωσε τον μεγάλο σεισμό των 5 ρίχτερ.

Πολλοί κάτοικοι της περιοχής αναγκάστηκαν να φύγουν από τα σπίτια τους μέσα στον χειμώνα καθώς φοβούνται να παραμείνουν σε αυτά, αφού σε πολλές περιπτώσεις πρόκειται για σπίτια παλιάς κατασκευής χωρίς αντισεισμική τεχνολογία.

Τα νεόδμητα κτίρια δεν κινδυνεύουν καθώς ο κανονισμός επιβάλει το χτίσιμο με αντισεισμική προστασία, ωστόσο στην περιοχή και ειδικά στο χωριό Ζάρακες όπου χτύπησε ο εγκέλαδος και συνεχίζεται η μετασεισμική ακολουθία, είναι αρκετά τα παλιά σπίτια.

Κάτοικος της περιοχής μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Star ανέφερε πως «Το σπίτι των γονιών μου είναι από το ’50, φτιαγμένο και έχω ανησυχία μήπως γίνει κάποιος μεγαλύτερος σεισμός και είναι πετρόχτιστο και γίνει κάτι χειρότερο και αναγκάστηκα να μετακομίσω σε συγγενικό πρόσωπο».

Το υποθαλάσσιο ρήγμα στον Ευβοϊκό κόλπο που έδωσε τον σεισμό των 5 ρίχτερ δεν απασχολεί πρώτη φορά τους επιστήμονες, ωστόσο αυτή τη φορά δεν μπορούν να πουν με σιγουριά εάν ο κύριος σεισμός ήταν εκείνος των 5 ρίχτερ ή όχι.

Λίγες μέρες νωρίτερα πάντως οι σεισμολόγοι έλεγαν πως υπάρχει ακόμα η πιθανότητα για έναν σεισμό των 5 ρίχτερ στην περιοχή, χωρίς όμως να μπορούν να τον υποδείξουν χρονικά.

Σε κάθε περίπτωση ο φόβος των κατοίκων είναι μεγάλος που αποφάσισαν να αφήσουν τα σπίτια τους για μερικές μέρες και να φιλοξενηθούν σε συγγενείς και φίλους είτε σε διπλανά χωριά, είτε ακόμη και σε περιοχές εκτός Εύβοιας μέχρι να ηρεμήσει λίγο η κατάσταση και να επιστρέψουν.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr