Σεισμός στην Εύβοια: Μπαράζ μετασεισμών μετά τα 4,5 Ρίχτερ
Ειδησεις ευβοια

Σεισμός στην Εύβοια: Μπαράζ μετασεισμών μετά τα 4,5 Ρίχτερ

Δεκατέσσερις μετασεισμοί έχουν γίνει στην Εύβοια μετά τον δυνατό σεισμό των 4,5 Ρίχτερ

Μετά τον δυνατό σεισμό των 4,5 Ρίχτερ που σημειώθηκε το πρωί του Σαββάτου 13 Απριλίου στην Εύβοια, ακολούθησαν κι άλλοι μετασεισμοί με των μεγαλύτερο να είναι στα 3,9 Ρίχτερ.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, ο σεισμός στη Βόρεια Εύβοια καταγράφηκε στις 05:23, με επίκεντρο δύο χιλιόμετρα νοτιοανατολικά των Βασιλικών Ιστιαίας.

Το επίκεντρο εντοπίστηκε 25 χιλιόμετρα βόρεια της Σκιάθου και το εστιακό βάθος ήταν τα 10 χιλιόμετρα, σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο

Ακολούθησαν τουλάχιστον 14 μετασεισμοί στην περιοχή, με τους ισχυρότερους να είναι 3,9 και 3,8 Ρίχτερ στις 6:36 και 6:14 αντίστοιχα.

Εύθυμιος Λέκκας για σεισμό στην Εύβοια

Για τη σεισμική δόνηση στην Ιστιαία που έγινε αρκετά αισθητή σε όλη την Εύβοια, μίλησε στο evima.gr και τη Ματίνα Ρέτσα, ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ και καθηγητής Γεωλογίας, Ευθύμιος Λέκκας. «Δεν εμπνέει ανησυχία αν και η περιοχή μπορεί να δώσει μεγαλύτερο σεισμό», τόνισε μεταξύ άλλων.

«Ο σεισμός προήλθε από ένα σύμπλεγμα ρηγμάτων που υπάρχει στην περιοχή και μπορούν να δώσουν και μεγαλύτερο σεισμό αλλά δεν μπορούμε να ξέρουμε το μέγεθος. Για τα επόμενα δύο 24ωρα χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή. Οι κάτοικοι να αποφεύγουν παλιά κτίσματα. Αν και είχαμε δυο έντονους μετασεισμούς, είναι πρόωρο να μιλάμε για τον κύριο σεισμό και θα περιμένουμε να δούμε πως θα εξελιχθεί η σεισμική ακολουθία», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr