Σεισμός στην Εύβοια: Θρύψαλα οι γυάλινες προθήκες σε κοσμητοπωλείο στο Μαντούδι
Ειδησεις ευβοια

Σεισμός στην Εύβοια: Θρύψαλα οι γυάλινες προθήκες σε κοσμητοπωλείο στο Μαντούδι

Οι ζημιές που έχουν καταγραφεί έως τώρα, μετά τον ισχυρό σεισμό των 5,2 Ρίχτερ που σημειώθηκε στην Εύβοια αλλά και την έντονη μετασεισμική δραστηριότητα που ακολούθησε

Χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες των προβλημάτων, πρώτων καταστροφών (ευτυχώς μέχρι στιγμής δεν γίνεται αντιληπτό αυτές να είναι εκτεταμμένες) που έφερε ο ισχυρός σεισμός των 5,1 Ρίχτερ στην Εύβοια.

Σε κοσμηματοπωλείο στο Μαντούδι, θρύψαλλα έγιναν οι γυάλινες προθήκες κοσμημάτων ενώ κάδρα και κορνίζες έχουν πέσει στο πάτωμα και έχουν σπάσει σε κομμάτια.

Για τις ζημιές που έχουν καταγραφεί έως τώρα, μετά τον ισχυρό σεισμό των 5,2 Ρίχτερ που σημειώθηκε στην Εύβοια αλλά και την έντονη μετασεισμική δραστηριότητα που ακολούθησε,  μίλησε ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Μαντουδίου- Λίμνης- Αγίας Άννας, Αργύρης Λιάσκος στο evima.gr.

Όπως συνόψισε έχουν διαπιστωθεί ρωγμές σε σπίτια και έχουν πέσει τζαμαρίες σε καταστήματα.

Η καταγραφή των ζημιών από μηχανικούς της Περιφέρειας συνεχίζεται ενώ η ανησυχία των πολιτών είναι κάτι παραπάνω από έντονη με κινητικότητα κι αναβρασμό να επικρατούν, εύλογα, στην περιοχή.

Οι κάτοικοι φοβούνται ιδιαιτέρως για το ενδεχόμενο ενός νέου μεγάλου σεισμού.

«Είμαστε επί ποδός και γυρνάμε όλη την περιοχή προκειμένου να καταγράψουμε όλα τα προβλήματα», συνόψισε ο κος Λιάσκος.

Ενδεικτικές είναι οι εικόνες που καταφτάνουν από το Μαντούδι μετά από τα 5,1 Ρίχτερ, όπου καταστήματα είδαν τα ράφια τους να… πηγαινοέρχονται ενώ στα σχολεία οι μαθητές αμέσως βγήκαν από τις αίθουσες. 

Ο σεισμός σύμφωνα με τους κατοίκους της Εύβοιας ήταν ισχυρός αλλά είχε και διάρκεια κι αυτό τον έκανε ακόμα πιο τρομακτικό. Μάλιστα, έγινε αισθητός και στην Αθήνα.

Οι εκτιμήσεις των επιστημώνων για την ώρα είναι αρκετά επιφυλακτικές, καθώς μελετούν το φαινόμενο. 

Σε κάθε περίπτωση, όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες, τόσο σε σχολεία όσο και σε σπίτια και καταστήματα, άπαντες βρίσκονται στους εξωτερικούς χώρους υπό τον φόβο μίας νέας δόνησης.

Κάτοικοι αλλά και μαθητές έχουν βγει στου δρόμους αυτή την ώρα, όπως ανέφερε στο evima.gr o αντιδήμαρχός Μαντουδίου Γιάννης Καντζούρας, «ο σεισμός ήταν πολύ δυνατός και είχε διάρκεια μεγάλη, όλοι έχουν βγει στους δρόμους, ο κόσμος τρέμει στο ενδεχόμενο ενός μεγαλύτερου σεισμού».

Φοβάμαι πως θα έχουμε πολλές ζημίες είπε χαρακτηριστικά ο αντιδήμαρχος Μαντουδίου στο evima.gr.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr