Σεισμός στην Εύβοια: Βίντεο που κόβει την ανάσα από την στιγμή της ισχυρής δόνησης
Ειδησεις ευβοια

Σεισμός στην Εύβοια: Βίντεο που κόβει την ανάσα από την στιγμή της ισχυρής δόνησης

Δείτε τι κατέγραψε βίντεο ντοκουμέντο από την στιγμή της ισχυρής δόνησης των 5 ρίχτερ στην Εύβοια

Βίντεο ντοκουμέντο έφερε στη δημοσιότητα το MEGA με εικόνες από την ώρα της ισχυρής δόνησης μεγέθους 5 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ, που ταρακούνησε τη νότια Εύβοια το βράδυ της Τρίτης.

Οι εικόνες, κόβουν την ανάσα, καθώς στο βίντεο απεικονίζονται δεκάδες κούτες σε χώρο αποθήκης να «χορεύουν» στον ρυθμό των ρίχτερ.

 

Να σημειωθεί ότι από το χωριό έχει ήδη περάσει από χθες Τετάρτη 30 Νοεμβρίου το ειδικό κλιμάκιο του υπουργείου Υποδομών που ήλεγξε πόρτα-πόρτα όλα τα σπίτια και τα κτήρια της περιοχής, ωστόσο κανένα σπίτι δεν έχει κριθεί ακατάλληλο, παρά μόνο μία αποθήκη.

 

Είναι γεγονός πως όσα σπίτια είχαν ήδη κάποιες φθορές και ρωγμές, αυτές με τον μεγάλο σεισμό των 5 ρίχτερ επιδεινώθηκαν και αρκετοί είναι οι κάτοικοι που αποφάσισαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους λόγω του φόβου ότι μπορεί να γίνει κάποια μεγαλύτερη ζημιά.

Πολλοί είναι εκείνοι που έφυγαν από το χωριό, είτε μεταβαίνοντας σε διπλανά χωριά, προκειμένου να φιλοξενηθούν από συγγενείς ή φιλικά πρόσωπα, είτε ακόμη και στην Αθήνα, για μερικές μέρες, μέχρι να ηρεμήσει λίγο η σεισμική δραστηριότητα και να μπορέσουν να επιστρέψουν στον τόπο τους.

Τα σχολεία της περιοχής παραμένουν κλειστά και αύριο, με τα παιδιά να επιστρέφουν την Δευτέρα στις σχολικές αίθουσες, ενώ στα διπλανά χωριά δεν έχουν καταγραφεί ζημιές από τους σεισμούς.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr