Σκύρος: Πιέσεις στον υπουργό Υγείας από το δήμαρχο – Τι ζητά για το Νησί
Ειδησεις ευβοια

Σκύρος: Πιέσεις στον υπουργό Υγείας από το δήμαρχο – Τι ζητά για το Νησί

Ο δήμαρχος Σκύρου άσκησε μεγάλη πίεση στον υπουργό Υγείας για την ενίσχυση του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου Σκύρου

Την Πέμπτη 22/Φεβρουαρίου 2024 ο δήμαρχος Σκύρου, Κυριάκος Αντωνόπουλος, επισκέφθηκε τον Υπουργό Υγείας κο Αδωνι Γεωργιάδη προκειμένου να του εκθέσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Σκύρος λόγω της παραίτησης της παιδιάτρου και της γενικού γιατρού αλλά και τις ανάγκες της κάλυψης και των υπολοίπων θέσεων ιατρών που θα ενδυναμώσουν το ΠΠΙ Σκυρου και θα μειώσουν την υγειονομική ανασφάλεια των κατοίκων του Νησιού.

Για το ίδιο θέμα έχουν καταθέσει επερωτήσεις οι βουλευτές κ Κωσταντίνα Καραμπατσώλη από τη Νέα Δημοκρατία, η κ Κατερίνα Καζάκη από το ΠΑ.ΣΟ.Κ. και ο κ Συμεών Κεδίκογλου από το Σύριζα.

Ο δήμαρχος Σκύρου άσκησε μεγάλη πίεση για:

● Την προκήρυξη της θέσης της παραιτηθείσας παιδιάτρου,
● Την προκήρυξη της θέσης της παραιτηθείσας
γενικού γιατρού
● Την προκήρυξη της θέσης καρδιολόγου
● Την προκήρυξη της θέσης ακτινολόγου
● Την υλοποίηση της εγκεκριμένης μεταφοράς οργανικών θέσεων ορθοπεδικού και ακτινολόγου από το κέντρο Υγείας Μαντουδίου.
● Την ανανέωση της σύμβασης της τεχνολόγου ιατρικών εργαστηρίων που λήγει ώστε να αξιοποιηθεί προβλεπόμενη δωρεά αιματολογικού εργαστηρίου.
● Την αντικατάσταση του απαρχαιωμένου και οριακά
συντηρούμενου Ασθενοφόρου οχήματος.
● Την αναβάθμιση του πολυδύναμου περιφερειακού ιατρείου (ΠΠΙ) σε κέντρο υγείας διότι η Σκύρος είναι απομονωμένη και το κέντρο αναφοράς του ΠΠΙ του νησιού βρίσκεται σε άλλο νομό, στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, στη Λάρισα!
● Την αναβάθμιση του πολυδύναμου περιφερειακού ιατρείου (ΠΠΙ) σε Κέντρο Υγείας ώστε να θεσμοθετηθούν οι εφημερίες των ιατρών σε όφελος της τοπικής κοινωνίας.
● Την αναβάθμιση του πολυδύναμου περιφερειακού ιατρείου (ΠΠΙ) σε Κέντρο Υγείας ώστε να στελεχωθεί με τις απαραίτητες ειδικότητες που θα εξασφαλίσουν την κοινωνική συνοχή και την ανάπτυξη του Νησιού.

«Την ανάληψη ενεργειών και νομοθετικών ρυθμίσεων που θα θεραπεύσουν τα καίρια προβλήματα που αντιμετωπίζουμε.
Ο Δήμος μας θα προσφέρει το μέγιστο των κινήτρων ώστε οι ενδιαφερόμενοι ιατροί να επιλέγουν τη Σκύρο.
Η Υγεία δεν αποτελεί τομέα πολιτικής η παραταξιακής αντιπαράθεσης αλλα τομέα κοινής σύμπραξης ολων των δυνάμεων της κοινωνίας για την εξασφάλιση του αυτονόητου ανθρώπινου δικαιώματος, την αξιοπρεπή Υγειονομική περίθαλψη», δήλωσε ο δήμαρχος Σκύρου αμέσως μετά τη συνάντηση με τον υπουργό Υγείας.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr