Σκύρος: Στο «τραπέζι» η επέκταση του λιμανιού της Λιναριάς
Ειδησεις ευβοια

Σκύρος: Στο «τραπέζι» η επέκταση του λιμανιού της Λιναριάς

Μεγάλη ευκαιρία για τον θαλάσσιο τουρισμό στη Σκύρο
Το Λ.Τ. Σκύρου υπέβαλε πρόταση για την επέκταση του τουριστικού του καταφύγιου στο πρόγραμμα αναβάθμισης τουριστικών λιμένων του Υπουργείου Τουρισμού συγχρηματοδότηση από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. 
Πρόκειται για το μεγαλύτερο πρόγραμμα, προϋπολογισμού άνω των 139.000.000 ευρώ, που θα υλοποιηθεί από το υπουργείο Τουρισμού με πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας για την αναβάθμιση των υποδομών των τουριστικών λιμένων ανά την επικράτεια.
Εξαγγέλθηκε τη 25/ΟΚΤ/2023 με καταληκτική ημερομηνία υποβολής την 31/12/2023 και παράταση εως την 31/ΙΑΝ/2024!
Στόχος η κάλυψη της αυξημένης ζήτησης για θαλάσσιο τουρισμό προς τη χώρα μας και η διατήρηση της ανταγωνιστικότητας του προϊόντος στο συγκεκριμένο τομέα.
Την προσπάθεια του Λ.Τ Σκύρου συνδράμει με θέρμη η Περιφέρεια Στερεάς Ελλαδας δια του περιφερειάρχη κ Σπανού, Φάνης Σπανός,ο οποίος δεσμέυτηκε εγγράφως για την συγχρηματοδότηση του εργου! Καθοριστική και η συμβολή του αντιπεριφερειάρχη Ευβοίας κ. Γιώργου Κελαϊδίτη.
Στην επίπονη προσπάθεια της ένταξης στο πρόγραμμα συμμετείχαν από το Λ.Τ Σκύρου η Ελένη Γαβρίλη, Ο προεδρεύων υποπλοίαρχος Λ.Σ Ηλίας Καραγεωργος, ο επίτιμος προεδρος του Λ.Τ Σκύρου και Δήμαρχος Σκύρου Κυριάκος Αντωνόπουλος & ο ναυπηγός κος Αντώνης Δασκαλάκης, ιδιοκτήτης της https://www.martech.gr/ – Θαλάσσια Ενεργειακά Συστήματα και η πολύτιμη σύμβουλος εταιρεία του Λ.Τ Σκύρου, DBC Diadikasia.
Το Λ.Τ Σκύρου το οποίο δεν διαθετει τεχνική υπηρεσία και διαχειριστική επάρκεια σύναψε προγραμματική σύμβαση με την τεχνική υπηρεσία του Δήμου Σκύρου!
Επιλέξιμοι προς ένταξη τουριστικοί λιμένες σκαφών αναψυχής αποτελούν οι ειδικές τουριστικές λιμενικές υποδομές και εγκαταστάσεις, διακρινόμενες σε μαρίνες, καταφύγια και αγκυροβόλια, ανεξαρτήτως χρόνου και καθεστώτος δημιουργίας τους (προ και μετά του ν.2160/93).
Με την επέκταση του τουριστικου καταφυγίου Λιναριάς με τη δημιουργία 75 θέσεων τουριστικών σκαφών, λύνεται και το φλέγον διαχρονικό θέμα της προστασίας του κρηπιδώματος των αλιευτικών σκαφών από τίς Δυτικές ΝΔυτικές καιρικές προσβολές! Η προβλήτα 90 μέτρων με κυματοαποροφητή που τοποθετείται μπροστά και παράλληλα του κρηπιδώματος αλιευτικών και του υφισταμένου τουριστικού καταφυγίου δημιουργεί ένα νέο “εσωτερικό λιμένα” που παρέχει απόλυτη προστασία!
Το συνολικό ποσό των επενδυτικών σχεδίων θα μπορεί να κυμαίνεται από 500.000 ευρώ έως 10.000.000 ευρώ, με διαβαθμίσεις ανά κατηγορία τουριστικού λιμένα (μαρίνα, καταφύγια και αγκυροβόλια).

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr