Σπανός και Βάκα ανακοίνωσαν σημαντικό έργο για την Εύβοια
Στο επίκεντρο η αντιμετώπιση της διάβρωσης στην Αυλίδα
Σημαντικό βήμα για την αντιμετώπιση του προβλήματος της διάβρωσης στην ακτογραμμή Αυλίδας – Βαθέος αποτελεί η κατάθεση πρότασης χρηματοδότησης από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.
Η πρόταση, συνολικού ύψους 9.876.175,82 ευρώ, αφορά παρεμβάσεις για την προστασία της ακτογραμμής και προέκυψε στο πλαίσιο της συνεργασίας της Περιφέρειας με τον Δήμο Χαλκιδέων και τον ΟΛΝΕ.
Η βάση της πρότασης
Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, η πρόταση χρηματοδότησης στηρίχθηκε στη μελέτη που εκπόνησε το Υπουργείο Υποδομών για λογαριασμό του Δήμου Χαλκιδέων.
Η Περιφέρεια χαρακτηρίζει την πρόταση πλήρως τεκμηριωμένη και τεχνικά ώριμη, ξεκαθαρίζοντας παράλληλα ότι υπάρχει η απαραίτητη μελέτη για τον σχεδιασμό των παρεμβάσεων.
Παρεμβάσεις σε μήκος 7,4 χιλιομέτρων
Η συνεργασία της Δημάρχου Χαλκιδέων Έλενας Βάκα, του Περιφερειάρχη Φάνη Σπανού και του ΟΛΝΕ είχε ως αποτέλεσμα την κατάθεση ολοκληρωμένου φακέλου για την εξασφάλιση της απαιτούμενης χρηματοδότησης.
Ο σχεδιασμός αφορά παρεμβάσεις σε συνολικό μήκος περίπου 7,4 χιλιομέτρων και περιλαμβάνει την κατασκευή παράκτιων έργων και 13 προβόλων.
Παράλληλα, προβλέπεται η αποκατάσταση των καταρρεύσαντων τοιχίων και της παραλιακής οδού, καθώς και η τεχνητή αναπλήρωση της παραλίας.
Αναμένεται η έγκριση
Το επόμενο κρίσιμο βήμα είναι πλέον η έγκριση της πρότασης από τη Διαχειριστική Αρχή.
Σε περίπτωση θετικής εξέλιξης, θα ανοίξει ο δρόμος για την υλοποίηση μιας μεγάλης παρέμβασης στην Αυλίδα και το Βαθύ, με στόχο την προστασία δρόμων, υποδομών και ιδιωτικών περιουσιών από τα φαινόμενα διάβρωσης.
Η κοινή προσπάθεια Δήμου Χαλκιδέων, Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και ΟΛΝΕ βρίσκεται πλέον στο στάδιο της διεκδίκησης της χρηματοδότησης, ώστε ο σχεδιασμός να μπορέσει να περάσει στην πράξη.
Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr