Ειδησεις ευβοια

Στα «κάγκελα» οι επιχειρηματίες στην Εύβοια -Ζητούν λύσεις για τις αυξημένες τιμές λόγω του πολέμου στη Μέση Ανατολή

Στα «κάγκελα» οι επιχειρηματίες στην Εύβοια -Ζητούν λύσεις για τις αυξημένες τιμές λόγω του πολέμου στη Μέση Ανατολή

Υπό πίεση οι επιχειρηματίες στην Εύβοια. Αίτημα για άμεση παρέμβαση στο ενεργειακό κόστος.

Οι επιχειρηματίες της Εύβοιας ζητούν άμεση λήψη μέτρων για τον περιορισμό των αυξήσεων στην ενέργεια, καθώς το κόστος λειτουργίας των επιχειρήσεών τους έχει εκτοξευθεί κατά 30–40%.

Ο πρόεδρος των Αρτοποιών Εύβοιας, Γιάννης Παπαθανασίου, υπογραμμίζει ότι η Ομοσπονδία έχει ήδη ζητήσει συνάντηση με το Υπουργείο Ανάπτυξης, προκειμένου να συζητηθούν τρόποι στήριξης των επαγγελματιών.

Παρά τις αυξήσεις στο ενεργειακό κόστος, οι αρτοποιοί δεν έχουν ακόμη μετακυλήσει το κόστος στα προϊόντα τους, ενώ και οι μύλοι από τους οποίους προμηθεύονται άλευρα δεν έχουν αυξήσει τις τιμές τους. Ωστόσο, όπως επισημαίνει ο κ. Παπαθανασίου, αυτή η κατάσταση είναι προσωρινή και σύντομα αναμένεται να υπάρξει αντίστοιχη αναπροσαρμογή.

Η κυβέρνηση και η Ευρωπαϊκή Ένωση έχουν περιοριστεί μέχρι στιγμής σε δηλώσεις για μελλοντικές παρεμβάσεις, γεγονός που αυξάνει την ανησυχία των αρτοποιών. Η Ομοσπονδία επιμένει ότι η ώρα για δράση είναι τώρα, προκειμένου να αποφευχθεί περαιτέρω επιβάρυνση των επαγγελματιών και των καταναλωτών.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr