Στην Εύβοια φτάνει η θαυματουργή εικόνα του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου
Η εικόνα θα παραμείνει στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής, πολιούχο της Χαλκίδας, για δύο ημέρες
Η Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος ανακοινώνει με ιδιαίτερη χαρά την έλευση και φιλοξενία της θαυματουργής εικόνας του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου από τα Κατούνια, η οποία θα παραμείνει στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής, πολιούχο της Χαλκίδας, για δύο ημέρες, το Σάββατο 21 και την Κυριακή 22 Μαρτίου 2026.
Το πνευματικό αυτό γεγονός θα ξεκινήσει το Σάββατο 21 Μαρτίου στις 17:00 με την επίσημη υποδοχή του ιερού εικονίσματος μπροστά στον Ναό. Αμέσως μετά θα τελεστεί ο Εσπερινός, ενώ στις 18:30 θα πραγματοποιηθεί το Ιερό Μυστήριο του Ευχελαίου. Η ημέρα θα ολοκληρωθεί με τους Χαιρετισμούς προς τον Τίμιο Πρόδρομο στις 22:00. Ο Ιερός Ναός θα παραμείνει ανοικτός από τις 17:00 έως τις 23:00, δίνοντας την ευκαιρία στους πιστούς να προσκυνήσουν προσωπικά.
Την Κυριακή 22 Μαρτίου το πρόγραμμα ξεκινά νωρίς το πρωί, στις 07:00, με τον Όρθρο και την πανηγυρική Θεία Λειτουργία. Η παραμονή της εικόνας στη Χαλκίδα θα ολοκληρωθεί στις 11:00 με την αναχώρησή της για τη μόνιμη έδρα της.
Η Ιερά Μητρόπολη καλεί όλους τους πιστούς να συμμετάσχουν στις λατρευτικές συνάξεις και να λάβουν την ευλογία του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου, τιμώντας τον ως «τον μεγαλύτερο των προφητών».
Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr