Στην Εύβοια θα γίνει αύριο το ξακουστό έθιμο της πιπεριάς
Τη διοργάνωση έχει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ροβιών, ο οποίος συνεχίζει την παράδοση διατηρώντας ζωντανά τα τοπικά έθιμα.
Στις Ροβιές Ευβοίας αναβιώνει και φέτος το ιδιαίτερο έθιμο της «πιπεριάς», την Παρασκευή 1 Μαΐου, ανήμερα της Πρωτομαγιάς, στις 10 το πρωί, στην πλατεία του χωριού.
Τη διοργάνωση έχει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ροβιών, ο οποίος συνεχίζει την παράδοση διατηρώντας ζωντανά τα τοπικά έθιμα. Η εκδήλωση περιλαμβάνει παραδοσιακά τραγούδια, μουσική και δρώμενα που συνδέονται με το συγκεκριμένο λαϊκό έθιμο, προσφέροντας μια γιορτινή ατμόσφαιρα με έντονο πολιτιστικό χαρακτήρα.
Η αναβίωση της «πιπεριάς» αποτελεί σημαντικό κομμάτι της πολιτιστικής ταυτότητας της περιοχής και συγκεντρώνει κάθε χρόνο το ενδιαφέρον κατοίκων και επισκεπτών.
Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr