Στην Σύνοδο του ΦοΔΣΑ στην Καλαμάτα, Μπαράκος, Ραβιόλος και Μαστροκώστας
Ειδησεις ευβοια

Στην Σύνοδο του ΦοΔΣΑ στην Καλαμάτα, Μπαράκος, Ραβιόλος και Μαστροκώστας

Στην Καλαμάτα για τα σκουπίδια οι δήμαρχοι της Εύβοιας

Σε εξέλιξη οι εργασίες της 15ης  Πανελλήνιας Συνόδου ΦοΔΣΑ που πραγματοποιείται από χθες 2 έως και 4 Νοεμβρίου 2023, στην Καλαμάτα με θέμα: «Διαχείριση Απορριμμάτων – Ζητήματα Προσαρμογής στο Ευρωπαϊκό Κεκτημένο», στο ξενοδοχείο Elite City Resort στην οποία θα παρευρεθούν οι δήμαρχοι της Εύβοιας.

Τη σύνοδο διοργανώνουν το Δίκτυο των Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (Δίκτυο ΦοΔΣΑ) και ο Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου.Η σύνοδος τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, με τη συμμετοχή της Γενικής Διεύθυνσης Περιφερειακής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου Καλαμάτας.

Από την Εύβοια παρευρίσκονται ο δήμαρχος Μαντουδίου Λίμνης Αγίας Άννας, Γιώργος Τσαπουρνιώτης, ο νέος δήμαρχος Κύμης Αλιβερίου, Νίκος Μπαράκος, ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Κύμης Αλιβερίου, μέλος του Δ.Σ. του ΦΟΔΣΑ, εκπρόσωπος του Δήμου και της Εύβοιας, Νίκος Μαστροκώστας, ο δήμαρχος Διρφύων Μεσσαπίων Γιώργος Ψαθάς, ο δήμαρχος Καρύστου, Λευτέρης Ραβιόλος και η δήμαρχος Χαλκιδέων, Έλενα Βάκα.
Το  πρόγραμμα της Συνόδου περιλαμβάνει συνολικά 21 εισηγήσεις για τις εξής μεταξύ των άλλων θεματικές: Διαχείριση απορριμμάτων- προοπτικές, προκλήσεις και στόχοι για το 2030, ανακύκλωση, η αρμοδιότητα της ΡΑΑΕΥ στη διαχείριση των απορριμμάτων, η κυκλική οικονομία στην Ελλάδα, την προσαρμογή των ΠΕΣΔΑ στις απαιτήσεις της νομοθεσίας, τα νέα χρηματοδοτικά εργαλεία και άλλα κίνητρα  για τους ΦΟΔΣΑ και δήμους για αύξηση της ανακύκλωσης κ.λπ.

Αναλυτικά το πρόγραμμα
Στην 15η Σύνοδο του

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr