Στο «περίμενε» για την ενίσχυση του ΕΚΑΒ η Βόρεια Εύβοια- Σε απόγνωση οι κάτοικοι της περιοχής
Ειδησεις ευβοια

Στο «περίμενε» για την ενίσχυση του ΕΚΑΒ η Βόρεια Εύβοια- Σε απόγνωση οι κάτοικοι της περιοχής

Ασαφές παραμένει το πότε θα ενισχυθεί ουσιαστικά η Βόρεια Εύβοια όσον αφορά το ΕΚΑΒ- Κάτοικοι της περιοχής δηλώνουν απολύτως απογητευμένοι και ζητούν να δοθεί λύση άμεσα.

Άγνωστο δυστυχώς παραμένει το αν πρόκειται να ενισχυθεί τελικά ο στόλος και το προσωπικό του ΕΚΑΒ στην Βόρεια Εύβοια, περιοχή που ως γνωστόν, εδώ και καιρό ταλανίζεται από την έλλειψη και υποστελέχωση όσον αφορά τις παροχές άμεσης βοήθειας και ιατρικής περίθαλψης σε πολίτες που βρίσκονται σε επείγουσα ανάγκη, καθώς όπως τόνισε σε σχετική του ανακοίνωση ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ευβοίας, Μίλτος Χατζηγιαννάκης, κατά τη διάρκεια της συζήτησης της σχετικής επίκαιρης ερώτησης που έθεσε, δεν υπήρξε καμία σαφής απάντηση και κανένα χρονοδιάγραμμα ενίσχυσης από την αναπληρωτή Υπουργό Υγείας, Μίνα Γκάγκα.

Το πρόβλημα στην πυρόπληκτη Βόρεια Εύβοια έχει προκύψει τα τελευταία 3,5 χρόνια με το ΕΚΑΒ να παρουσιάζει τραγικές ελλείψεις καθώς την περιοχή εξυπηρετεί ένα και μόνο όχημα με τους κατοίκους να είναι καθημερινά σε ένα μόνιμο άγχος καθώς, όπως έχουν δηλώσει χαρακτηριστικά στο evima.gr, παλαιότερα, φοβούνται να αρρωστήσουν και τρέμουν στην σκέψη του να συμβεί οτιδήποτε απρόοπτο.

Σημειώνεται πως το ασθενοφόρο χρειάζεται συνολικά 6 ώρες (τρεις για να πάει και τρεις για να γυρίσει) στην συγκεκριμένη περιοχή γεγονός που από μόνο αποτελεί περήτρανη ένδειξη της σοβαρότητας της κατάστασης καθώς οι προαναφερθέντες χρόνο είναι φυσικά κάτι παραπάνω από απαγορευτικοί.

Κάτοικοι της περιοχής δηλώνουν απολύτως απογητευμένοι και ζητούν να δοθεί λύση άμεσα.

Χαρακτηριστικό το παράδειγμα συγκλονιστικής μαρτυρίας που μεταφέρουν στο evima.gr κάτοικοι, όπου το περασμένο διάστημα, οπότε και πολίτης της περιοχής χρειάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο λόγω σοβαρού θέματος υγείας, ακριβώς λόγω της έλλειψης ΕΚΑΒ στην περιοχή αναγκάστηκαν να καλέσουν για τη μεταφορά ιδιωτικό ασθενοφόρο, το οποίο πλήρωσαν χρυσάφι, καθώς ζήτησε 300 ευρώ για να μεταφέρει τον ασθενή στο νοσοκομείο Χαλκίδας και 300 ευρώ για την επιστροφή εκεί που τον παρέλαβε.

Τα ποσά αυτά φυσικά είναι απαγορευτικά για τους περισσότερους κατοίκους, που για άλλη μία φορά κάνουν έκκληση για άμεση λύση στο σοβαρό αυτό ζήτημα για την περιοχή τους.

Η αρμόδια υπουργός. σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση του κου Χατζηγιαννάκη, έκανε λόγο για τη δωρεά ενός και μόνο οχήματος από μία ΜΚΟ για το Μαντούδι, αποφεύγοντας να δεσμευτεί για το πότε θα παραδοθεί έστω και αυτό, ενώ παράλληλα υποστήριξε πως ακόμα και αν υπήρχαν παραπάνω οχήματα, δεν θα υπήρχαν οδηγοί να τα βγάλουν στον δρόμο καθώς οι ελλείψεις προσωπικού στο ΕΚΑΒ είναι τραγικές.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr