Στο Σύνταγμα οι μελισσοκόμοι από την Εύβοια
Ειδησεις ευβοια

Στο Σύνταγμα οι μελισσοκόμοι από την Εύβοια

Μετά τους αγρότες, σειρά πήραν οι μελισσοκόμοι για να διαμαρτυρηθούν στο κέντρο της Αθήνας.

Στο Σύνταγμα πραγματοποίησαν από νωρίς το πρωί συγκέντρωση οι μελισσοκόμοι, μεταξύ των οποίων και της Εύβοιας, και μέχρι και το απόγευμα βρέθηκαν στο κέντρο της Αθήνας, με αποτέλεσμα η Τροχαία να πραγματοποιεί έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Η 10μελής επιτροπή θα συναντηθεί με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Λευτέρη Αυγενάκη, ενώ ακολούθως θα γίνει συνάντηση και στο υπουργείο Πολιτικής Προστασίας.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα οι μελισσοκόμοι έκλεισαν για λίγα λεπτά την Αμαλίας όταν έμαθαν ότι δεν επιτρέπουν τα φορτηγά τους να έρθουν. Eπίσης, έκλεισε η μία λωρίδα κυκλοφορίας στη λεωφόρο Β. Αμαλίας καθώς και ο παράδρομος.

Τα αιτήματα των μελισσοκόμων

Φορώντας στολές, ανάβοντας καπνιστήριο και στήνοντας κυψέλες έξω από τη Βουλή, οι μελισσοκόμοι ζητούν να ακουστούν τα αιτήματά τους.

Τα βασικά αιτήματα των μελισσοκόμων είναι αυστηροί έλεγχοι για τις παράνομες ελληνοποιήσεις μελιού, που τους κόβει  έσοδα αλλά κυρίως το να εξαιρεθούν από την πυροσβεστική διάταξη που απαγορεύει τη δραστηριότητά τους στα δάση, γιατί μετά τις τελευταίες πυρκαγιές δεν έχουν μείνει και πολλά και περιορίζεται η παραγωγή τους.

Ειδικά από τη Βόρεια Εύβοια βρίσκονται σε απόγνωση.

Φορώντας τις στολές εργασίας τους και έχοντας ανάψει τα καπνιστήρια, οι μελισσοκόμοι συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Συντάγματος. Στον ΑΝΤ1 μίλησε ο πρόεδρος μελισσοκόμων Μεσσηνίας, Αρκαδίας, Λακωνίας Γιώργος Σεντεμέντες, τονίζοντας ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα της μελισσοκομίας στη χώρα μας είναι οι ελληνοποιήσεις και τα εισαγόμενα μέλια που πωλούνται σαν ελληνικά.

«Θέλουμε διαχωρισμό των εισαγόμενων μελιών και των ελληνικών. Δηλαδή θέλουμε να απονεμηθεί το ελληνικό σήμα και με αυτόν τον τρόπο να μπορέσουμε να ελέγξουμε τα μέλια», δήλωσε. Ανέφερε, επίσης, ότι ένα από αιτήματά τους θα είναι και η στήριξη του αυξημένου κόστους παραγωγής.

Νωρίτερα υπήρξε μικροένταση με τους αστυνομικούς προκειμένου να ανοίξουν οι δρόμοι για να φτάσουν οι μελισσοκόμοι στο Σύνταγμα.

Σύμφωνα με την Αστυνομία έχουν συγκεντρωθεί πάνω από 500 άτομα και η κυκλοφορία στη Λ. Αμαλίας, διεκόπη ανά χρονικά διαστήματα.

Σε δραματική κατάσταση οι μελισσοκόμοι της Εύβοιας

Σε δραματική κατάσταση βρίσκονται οι μελισσοκόμοι της Εύβοιας, μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές των τελευταίων ετών που κατέκαψαν στρέμματα δάσους στην Εύβοια.

Οι μελισσοκόμοι έχασαν μέλια, εργαλεία, τα πάντα. Ορισμένοι μάλιστα αναγκάστηκαν να κάνουν άλλες δουλειές για να τα βγάλουν πέρα καθώς δεν κατάφεραν να μετακινήσουν τα μελίσσια από τον καμένο τόπο με την κατάσταση να είναι απελπιστική.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr