Συγκινεί ιερέας στην Εύβοια: «Δεν έχει γραφτεί ομορφότερο ποίημα για μια γυναίκα»
Ειδησεις ευβοια

Συγκινεί ιερέας στην Εύβοια: «Δεν έχει γραφτεί ομορφότερο ποίημα για μια γυναίκα»

Όχι άδικα: Δεν έχει υπάρξει άλλη γυναίκα από την Παναγία μας που να αξίζει τέτοιον ύμνο δεν έχει υπάρξει άλλος άνθρωπος που να συγκεντρώνει τόση ομορφιά.

Συγκινεί με τα λόγια του για την Παναγία μας ο ιερέας, Δημήτριος Αργύρης!

Δεν έχει γραφτεί ομορφότερο ποίημα για μια γυναίκα. Όχι άδικα: Δεν έχει υπάρξει άλλη γυναίκα που να αξίζει τέτοιον ύμνο δεν έχει υπάρξει άλλος άνθρωπος που να συγκεντρώνει τόση ομορφιά.

Οι Παρασκευές της Σαρακοστής είναι αφιερωμένες στο ομορφότερο παιδί του ανθρώπινου είδους: από το Α ως το Ω, οι οίκοι (στροφές) είναι βήματα που εξιστορούν την δική της αλήθεια και τη δική μας ελπίδα:
Από την πρώτη – πρώτη συνάντησή της μ’ εκείνον τον υπέροχο Αγγελιοφόρο, ως την τελευταία ικεσία μας «ω πανύμνητε μήτερ..» η πορεία προς το Πάσχα χαιρετίζει την Παναγία. Δίκαιο είναι: το δικό της παιδί θα πληγωθεί, το δικό της παιδί θα ματώσει, το δικό της παιδί θα ταφεί.

Για μας η πορεία του από το Ωσαννά ως τη Σταύρωση και από το Τετέλεσται ως το Αληθώς Ανέστη είναι πορεία ελπίδας. Για την Αρχόντισσα όμως η πορεία του προς την ελπίδα περνά μέσα από μεγάλο πόνο κι εμείς αυτό τον πόνο θέλουμε να της τον απαλύνουμε,θέλουμε να την αγκαλιάσουμε, να την ευχαριστήσουμε, να την παρηγορήσουμε, να καταφύγουμε στην αγκαλιά της και να κουρνιάσουμε εκεί…

Σήμερα η Ελλάδα από άκρη σ’ άκρη ξεκινά να τραγουδά τον ύμνο της, τον ομορφότερο ύμνο που έχει γραφτεί για άνθρωπο κι αυτός ο ομορφότερος ύμνος γράφτηκε για μια γυναίκα!
Γύρω από την πένα του Ρωμανού του Μελωδού, στέκουμε όλοι. Γιατί ότι σχέση κι αν έχεις με τον Ουρανό, αυτή τη γυναίκα δεν μπορείς να τη μισήσεις… γπώς να τη μισήσεις; Είναι τόσο όμορφη, μα τόσο απέραντα όμορφη!! Τόση απέραντη ομορφιά δεν τη μισείς… την χαιρετίζεις και την παρακαλάς να σε λυτρώσει από την ασχήμια…

Π Δημήτριος Αργύρης
Πρωτοπρεσβύτερος

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr