Ειδησεις ευβοια

Συγκλονισμένη η Εύβοια για τον αγρότη που καταπλακώθηκε από τρακτέρ- Τι λένε όσοι τον γνώριζαν

Συγκλονισμένη η Εύβοια για τον αγρότη που καταπλακώθηκε από τρακτέρ- Τι λένε όσοι τον γνώριζαν
Όπως περιγράφουν οι συντοπίτες του στην Εύβοια, ο Μανώλης ήταν από εκείνα τα παιδιά τα λαϊκά που τα διακρίνει η ντομπροσύνη ,το φιλότιμο και η αφοβία.

Συγκλονισμένη είναι η τοπική κοινωνία των Αλωνίων στην Εύβοια για τον θάνατο του αγρότη που καταπλακώθηκε από τρακτέρ ενώ πραγματοποιούσε εργασίες υλοτόμησης.

Όπως περιγράφουν, ο Μανώλης ήταν από εκείνα τα παιδιά τα λαϊκά που τα διακρίνει η ντομπροσύνη ,το φιλότιμο και η αφοβία.

“Δεν πρέπει να φοβήθηκε ποτέ , γιατί τη ζωή την είχε κερδίσει σε όλες τις μάχες της σκληρής δουλειάς. Είχε το Ελληνικό φιλότιμο πηγαίο και άδολο”. λένε

“Στις 4:30 το πρωί η στις 5:00 ήταν πολλές φορές στον ίδιο δρόμο στα βουνά μπροστά μου. Κι επειδή το αγροτικό εκείνο είχε μόνο δύο θέσεις , ο Μανώλης ήταν πάντα πίσω στην καρότσα ,απο φιλότιμο…Ποτέ καθιστός, πάντα κοιτάζοντας μπροστά μέσα στη νύχτα ,με τα γόνατα λυγισμένα, στις μύτες , καπνίζοντας μερικές φορές ένα τσιγάρο… Ήθελα να δω σε ποιον παραχωρούσε τη θέση του, αλλά δεν μπόρεσα να δω ποτέ, εξάλλου το σπουδαίο ήταν αυτή η Ευγένεια…” προσθέτουν.

“Το ” δυστυχώς ήταν… ” για τα προτερήματα και τις αρετές φυσικά δεν ισχύει , αυτές μένουν και σε συνοδεύουν πάντα σε ενεστώτα διαρκείας” τονίζουν και αντιπαραβάλλουν ότι η δυστυχία ισχύει για τους υπόλοιπους που μένουν πίσω, όταν κάποιος πέφτει επάνω στο καθήκον , σαν στρατιώτης μέσα σε μια μάχη.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr