Σύγκρουση τρένων στα Τεμπη: «Σώθηκαν από μόνοι τους»- Μαρτυρία- σοκ από Ευβοιώτισσα μητέρα στο evima.gr
Ειδησεις ευβοια

Σύγκρουση τρένων στα Τεμπη: «Σώθηκαν από μόνοι τους»- Μαρτυρία- σοκ από Ευβοιώτισσα μητέρα στο evima.gr

Η μητέρα φοιτητή από την Εύβοια, μίλησε στο evima.gr και περιέγραψε τις δραματικές στιγμές και τον τρόπο που διασώθηκε το παιδί της.

Συγκλονίζει η Δέσποινα Ρέτσα, μητέρα του φοιτητή από την Ερέτρια Ευβοίας, Αντώνη Σαράπη ο οποίος είναι μεταξύ των τραυματιών από την σύγκρουση τρένων στα Τέμπη.

Η μητέρα του μίλησε στο evima.gr και περιέγραψε τις δραματικές στιγμές και τον τρόπο που διασώθηκε το παιδί της.

«Το παιδί μου ήταν στο τρίτο βαγόνι μαζί με άλλα πέντε παιδιά», αναφέρει και εξηγεί πως μετά το δυστύχημα αναγκάστηκαν να σπάσουν τζάμι του συρμού κι έτσι σώθηκαν από το να καούν ζωντανοί.

Τα παιδιά επί της ουσίας σώθηκαν μόνα τους.

Όπως αναφέρει η μητέρα, αφού έσπασαν το τζάμι, πέταξαν τις βαλίτσες τους έξω ώστε πηδώντας από τον φλεγόμενο συρμό να πέσουν πάνω τους και να μειώσουν έτσι την σφοδρότητα της πτώσης από μεγάλο ύψος ώστε να μην σκοτωθούν.

Εν συνεχεία, περπάτησαν πολλά χιλιόμετρα μέχρι να φτάσουν επιτέλους στον δρόμο και εκεί να συναντήσουν έναν οδηγό λεωφορείου ο οποίος εκείνη την ώρα περνούσε από το σημείο οδηγώντας για Θεσσαλονίκη.

Εκείνος ήταν που τους μετέφερε στο νοσοκομείο.

Ο νεαρός συμπατριώτης μας πήρε εξιτήριο την Τετάρτη.

Έχει σπάσει κάποια πλευρά, φορά κολάρο και έχει κάποια εγκαύματα στην κοιλιά και τα πόδια.

Είναι πολύ σοκαρισμένος.

Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με την μητέρα του από την πρώτη στιγμή στο πλευρό του στάθηκε η σχολή στην οποία φοιτητά καθώς πρόκειται για φοιτητής της Εμποροπλοιάρχων.

Αναλυτικότερα υπήρξε μέριμνα ώστε τόσο εκείνος όσο και η οικογένεια του να έχει στην υποστήριξη από ψυχολόγους.

«Ήμασταν τυχεροί μέσα στην ατυχία αυτή» εκτιμά στην ανατριχιαστική περιγραφή της και παραδέχεται ούσα κι εκείνη σε σοκ πως τα παιδιά σώθηκαν από μόνα τους.

Τόσο εκείνη όσο και ο σύζυγός της, πρώην πρόεδρος της Κοινότητας Ερέτριας και τ. δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Σαράπης θέλουν να πουν ένα «μεγάλο ευχαριστώ» για το τεράστιο ενδιαφέρον των συμπολιτών μας για τον γιό τους.

Την ίδια ώρα, η  επιχείρηση έρευνας και απεγκλωβισμού στο σημείο του σιδηροδρομικού δυστυχήματος, συνεχίζεται.

Τα γερανοφόρα οχήματα έχουν ανασηκώσει τα δύο βαγόνια, τόσο το πρώτο επιβατικό της β’ θέσης, όσο και το βαγόνι – εστιατόριο.

Ταυτόχρονα, οι πυροσβέστες αφαιρούν τμηματικά τα μεταλλικά στοιχεία τους, προκειμένου να διευκολυνθεί η επιχείρηση έρευνας και απεγκλωβισμού.

Οι συνθήκες, κάτω από τις οποίες επιχειρούν οι δυνάμεις παραμένουν δύσκολες, καθώς κομμάτια του συρμού είναι άμορφες μάζες από τη σφοδρότητα της σύγκρουσης.

Η επιχείρηση θα συνεχιστεί και σήμερα

Εκτιμάται ότι μέχρι το μεσημέρι, θα έχει ολοκληρωθεί η επιχείρηση έρευνας.

Μέχρι στιγμής έχουν δηλωθεί επίσημα στην ελληνική αστυνομία ως αγνοούμενοι 56 επιβάτες.

Τονίζεται το «μέχρι στιγμής», καθώς υπάρχει ενδεχόμενο κάποιος να επέβαινε στο τρένο και να μην έχει δηλωθεί ως αγνοούμενος από οικείους ή συγγενείς.

Αυτή την ώρα ο επιβεβαιωμένος αριθμός των νεκρών που έχουν ανασυρθεί είναι 57.

Δηλαδή ένας περισσότερος από αυτούς που έχουν δηλωθεί στον κατάλογο.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι όλες οι σοροί ταυτοποιούνται με την μέθοδο DNA.

Για τη διαδικασία βιολογικής ταυτοποίησης μέχρι στιγμής έχουν ληφθεί 55 δείγματα DNA από τις σορούς και 52 δείγματα από συγγενείς των επιβατών καθώς και 26 δείγματα από ανθρώπινα μέλη.

Η συγκεκριμένη διαδικασία γίνεται από τα ειδικά εγκληματολογικά εργαστήρια της Αστυνομίας, κατά προτεραιότητα- προκειμένου να ολοκληρωθεί αυτή η επώδυνη διαδικασία.

Μέχρι στιγμής από τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών έχουν πραγματοποιηθεί 24 ταυτοποιήσεις σορών, 20 με τη μέθοδο ανάλυσης DNA, 2 με τη μέθοδο ανάλυσης DNA και δακτυλικών αποτυπωμάτων και 2 μόνο με τη μέθοδο ανάλυσης δακτυλικών αποτυπωμάτων.

Αν και κατά κανόνα η διαδικασία του DNA διαρκεί πολλές ημέρες, έχουν καταβληθεί προσπάθειες να ολοκληρωθεί μέχρι σήμερα.

Οι οικείοι και συγγενείς των θυμάτων όταν θα ολοκληρώνεται η ταυτοποίηση θα ενημερώνονται από τον Επικεφαλής της ομάδας αναγνώρισης της ΕΛΑΣ και τον ειδικό ψυχολόγο της Αστυνομίας και θα προχωρά η διαδικασία παραλαβής της σορού.

Η παράδοση στους συγγενείς θα γίνεται όταν θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία στο σύνολό της.

Υπενθυμίζεται ότι στη διάθεση των συγγενών θυμάτων και τραυματιών βρίσκονται τρία ξενοδοχεία στην πόλη της Λάρισας.

Για οποιαδήποτε εξέλιξη θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση.

 

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr