Συναγερμός για ρύπανση σε γνωστή παραλία της Εύβοιας
Στελέχη του Πανεπιστημίου Αθηνών στην Αυλίδα για περιβαλλοντικό έλεγχο.
Στην Αυλίδα βρέθηκαν την Παρασκευή 27 Μαρτίου επιστήμονες του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με επικεφαλής τον διευθυντή του Εργαστηρίου Χημείας, Ευάγγελο Μπακέα, και τη χημικό Ελένη Σταθοπούλου, ανταποκρινόμενοι σε αιτήματα τοπικών συλλόγων για την αξιολόγηση της περιβαλλοντικής κατάστασης στην περιοχή.
Η πρωτοβουλία ξεκίνησε από τον Σύλλογο «ΣΙΔΕΡΙΤΗΣ» και υποστηρίχθηκε από εννέα ακόμη συλλόγους της Αυλίδας και οκτώ μέλη της ομάδας SOS Ευβοϊκός, οι οποίοι ζήτησαν μετρήσεις σε ύδατα και ατμόσφαιρα. Κατά την επίσκεψη, οι επιστήμονες εξέτασαν σημεία δειγματοληψίας από τον Όρμο Μεγάλου Βαθέος έως την Παραλία Αυλίδας, καθώς και στον υγρότοπο Φάρου, ενώ συζητήθηκε και η αντιμετώπιση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης.
Πότε θα γίνου οι πρώτες μετρήσεις
Οι ειδικοί δεσμεύτηκαν να επιστρέψουν σύντομα για τις πρώτες μετρήσεις και για να προτείνουν συστηματική παρακολούθηση της περιοχής. Η συνεργασία με τους τοπικούς φορείς συνεχίζεται, με νέες συναντήσεις να προγραμματίζονται για την αντιμετώπιση των περιβαλλοντικών προκλήσεων της Αυλίδας.
Στη συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι συλλόγων όπως ο «ΣΙΔΕΡΙΤΗΣ», ο «Περιβαλλοντικός Σύλλογος Αυλίδας», η ομάδα «Με Νοιάζει με Πράξη», η «Πρωτοβουλία Πολιτών για τη Διατήρηση και Επανάχρηση του Τσιμεντάδικου» και ο «Αγ. Γεώργιος Μόρφας».
Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr