Συνάντηση Νικολάου με τον Γ. Γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής: Τι ζήτησε για τους αγρότες της Εύβοιας
Ειδησεις ευβοια

Συνάντηση Νικολάου με τον Γ. Γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής: Τι ζήτησε για τους αγρότες της Εύβοιας

Η υποψήφια βουλευτής της ΝΔ στην Εύβοια Σοφία Νικολάου, ζήτησε τη συνάντηση αυτή προκειμένου να ενημερωθεί για τις μεγάλες αλλαγές που φέρνει στον αγροτικό τομέα η νέα ΚΑΠ 2023-2030

Τον γενικό γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων, κ. Κώστα Μπαγινέτα, επισκέφθηκε χθες στο γραφείο του, η κ. Σοφία Νικολάου.

Η υποψήφια βουλευτής της ΝΔ στην Εύβοια, ζήτησε τη συνάντηση αυτή προκειμένου να ενημερωθεί για τις μεγάλες αλλαγές που φέρνει στον αγροτικό τομέα η νέα ΚΑΠ 2023-2030 που ενέκρινε πρόσφατα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Πόροι 19,3 δις ευρώ εξασφαλίστηκαν για την Ελλάδα, αλλά η έγκριση αυτή φέρνει σημαντικές μεταρρυθμίσεις και προσαρμογές που πρέπει να κάνει ο αγροτικός τομέας.

Ο κ. Μπαγινέτας ενημέρωσε διεξοδικά την κ. Νικολάου για τις προκλήσεις και ευκαιρίες του αγροτικού τομέα, προκειμένου να δοθεί μεγαλύτερη αξία και προοπτική στα ποιοτικά προϊόντα του πρωτογενούς τομέα.

Ιδιαίτερη συζήτηση έγινε για τους αγρότες, τους κτηνοτρόφους και τους αλιείς της Εύβοιας οι οποίοι δίνουν καθημερινό αγώνα επιβίωσης και χρειάζονται ακόμη μεγαλύτερη στήριξη από την Πολιτεία.

Όπως δήλωσε μετά τη συνάντηση η κ. Νικολάου: «Με τη νέα ΚΑΠ, θα δοθούν πόροι 1,4 δις ευρώ για βιολογικές μεθόδους καλλιέργειας που θα τονώσουν την ελληνική ύπαιθρο και θα δημιουργήσουν 70.000 νέες θέσεις απασχόλησης.

Η Εύβοια πρέπει να έχει σημαντικό μερίδιο στις νέες αγροτικές πολιτικές, προκειμένου να επιτευχθεί η κοινωνική συνοχή και η ευημερία στο νομό».

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr