Τα απίστευτα στην Εύβοια: Σε ποια περιοχή δεν βλέπουν τηλεόραση γιατί δεν έχει σήμα
Ειδησεις ευβοια

Τα απίστευτα στην Εύβοια: Σε ποια περιοχή δεν βλέπουν τηλεόραση γιατί δεν έχει σήμα

Εν έτει 2023 κι όμως περιοχή της Εύβοιας αδυνατεί να παρακολουθήσει τηλεόραση καθώς δεν υπάρχει σήμα

Απίστευτο κι όμως αληθινό είναι το γεγονός πως κάτοικοι στην Εύβοια δεν είναι σε θέση να παρακολουθήσουν τηλεόραση αφού τοποθέτηση κεραίας κινητής τηλεφωνίας είχε ως αποτέλεσμα να νεκρώσει το σήμα των τηλεοπτικών δεκτών.

Το περιστατικό αφορά την ευρύτερη περιοχή της Καρύστου.

Η κεραία τηλεπικοινωνιών τοποθετήθηκε περί τα μέσα Νοέμβρη δίπλα σχεδόν στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου, επί της οδού Καφηρέως 63, τοποθετήθηκε η κεραία τηλεπικοινωνιών με αποτέλεσμα όλη η Ανατολική πλευρά της περιοχής να έχει μείνει χωρίς σήμα στην τηλεόραση.

Οι κάτοικοι της περιοχής, “βρίσκονται στα κάγκελα’ καθώς εδώ και 4 ημέρες δεν υπάρχει σήμα στην τηλεόρασή τους, καθώς και τότε προφανώς ενεργοποιήθηκε η κεραία της κινητής τηλεφωνίας.

Αξίζει να αναφερθεί πως το θέμα απασχόλησε εύλογα δεόντως το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης που στις 25 Νοεμβρίου 2022 προέβη σε ομόφωνη σχετική απόφαση ώστε να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την απομάκρυνση της κεραίας, θίγοντας επιπροσθέτως και τα  ζητήματα που άπτονται στην σωματική υγεία και ποιότητα ζωής των κατοίκων.

Ενδεικτικά επεσήμανα πως η κεραία απέχει από το Νοσοκομείο 200 μέτρα, από τον Παιδικό σταθμό του Δήμου και το 1ο Νηπιαγωγείο 140 μέτρα, από το Γυμνάσιο ΕΠΑΛ περίπου 300 μέτρα, από το 1ο Δημοτικό περίπου 300 και από το 2ο Δημοτικό 400 μέτρα.

Μάλιστα από το λιμάνι απέχει 470 και με ακτίνα 470 μετρά καλύπτει σχεδόν όλη τη πόλη.

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου εισηγούμενος το  θέμα, έδωσε το λόγο στην Δημοτική Σύμβουλο κ. Τούρλα η οποία έθεσε υπόψη του
Συμβουλίου τα δεδομένα

“Σας καλώ να αποφασίσουμε την άμεση διακοπή της λειτουργίας και την απομάκρυνση της κεραίας λαμβάνοντας αρχικά όλα τα νόμιμα μέτρα (εξώδικα, ασφαλιστικά μέτρα, αγωγές κτλ) κατά της εταιρείας και του ιδιοκτήτη του κτιρίου και κατά δεύτερον την συνεργασία- σύμβαση με πανεπιστημιακό φορέα ή άλλον ειδικό επιστήμονα για να γίνουν σχετικές μετρήσεις και να τεκμηριωθεί επιστημονικά η επικινδυνότητα για την υγεία των κατοίκων”, ανέφερε μεταξύ άλλων.

“Σε επόμενο στάδιο να δεσμευτούμε ότι θα προτείνουμε στην εταιρεία κατάλληλο χώρο εκτός της πόλης της Καρύστου για την μετεγκατάσταση της κεραίας που θα είναι ασφαλής για τους κατοίκους αλλά και επωφελής για την εταιρείας αφού δεν θα πληρώνει ενοίκιο και θα αποσβέσει σε μικρό χρονικό διάστημα το κόστος της μετεγκατάστασης” πρόσθεσε.

Με την εισήγηση της κ. Τούρλα συντάχθηκαν ο Δήμαρχος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου που ως γιατρός επισήμανε τους κινδύνους για την υγεία και όλοι οι παριστάμενοι Σύμβουλοι.

Ο Πρόεδρος κάλεσε το Δημοτικό Συμβούλιο να αποφασίσει σχετικά .

Το Δημοτικό Συμβούλιο αφού άκουσε την εισήγηση της κ. Τούρλα, έλαβε υπόψη του τις διατάξεις του αρ. 65 του ν. 3852/2010, μετά από διαλογική συζήτηση, ομόφωνα αποφάσισε και ζήτησε:

1. Tην άμεση απομάκρυνση της κεραίας κινητής τηλεφωνίας που έχει εγκατασταθεί στην ταράτσα του κτιρίου στην οδό Καφηρέως 63 στην Κάρυστο και τοποθέτησή της σε σημείο εκτός πόλης που θα προκύψει ύστερα από μελέτη της εταιρείας και προτάσεις του Δήμου Καρύστου.

2. Προσφυγή στο συνήγορο του πολίτη .

3. Την λήψη ασφαλιστικών μέτρων και κάθε αναγκαίου ένδικου βοηθήματος προκειμένου να επιτευχθεί η παύση λειτουργίας και η άμεση απομάκρυνση αυτής.

4. Γνωστοποίηση του ζητήματος που έχει δημιουργηθεί στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και κοινωνικά δίκτυα προς ενημέρωση των πολιτών.

5. Τακτικό έλεγχο για την απόδειξη συμμόρφωσης των κατασκευαστών και εγκαταστατών κεραιών και συναφών μέσων στη πόλη μας με την ανάθεση σε ειδικούς για τη μέτρηση της ακτινοβολίας από τις διάφορες πηγές ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας που υπάρχουν στο Δήμο Καρύστου.

Η απόφαση αυτή έλαβε αύξοντα αριθμό 113/2022.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr