Θέμα στη Βουλή το νέο σοβαρό εργατικό ατύχημα στην Εύβοια
Ειδησεις ευβοια

Θέμα στη Βουλή το νέο σοβαρό εργατικό ατύχημα στην Εύβοια

Το νέο σοβαρό εργατικό ατύχημα στην Εύβοια, προβληματίζει

Ως Αναφορά κατέθεσε στη Βουλή ο Γιώργος Μαρίνος, βουλευτής Εύβοιας του ΚΚΕ, την ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων “ΤΕΡΝΑ Λευκόλιθοι Εύβοιας” ζητώντας μέτρα υγιεινής και ασφάλειας μετά το τελευταίο ατύχημα, που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός εργαζόμενου.

Υπενθυμίζεται πως το περιστατικό συνέβη 5 ημέρες νωρίτερα όταν και ο εργαζόμενος τραυματίστηκε πολύ σοβαρά κατά την διάρκεια εκτέλεσης των καθηκόντων του.

Πρόκειται για το τέταρτο αντίστοιχο περιστατικό, που συμβαίνει σε διάρκεια μόλις τριών μηνών.

“Αν μάλιστα προσθέσουμε και τα διάφορα «παραλίγο» ατυχήματα, ιδιαίτερα αυτά στις απαράδεκτες και επικίνδυνες γαλαρίες, τυχαίο είναι μόνο το ότι ακόμα δεν έχουμε θρηνήσει θύματα” αναφέρουν σε σχετική τους ανακοίνωση οι εργαζόμενοι, ευχόμενοι στο συνάδελφο τους καλή ανάρρωση δηλώνοντας πως στέκονται πλάι του, σε οτιδήποτε χρειαστεί.

“Το σωματείο μας από την ίδρυση του, σε κάθε συνάντηση με την εταιρεία, θέτει τα ζητήματα υγιεινής και ασφάλειας της εργασίας. Παρά τις δεσμεύσεις ελάχιστα έχουν γίνει και αυτά κάτω από την πίεσή μας.” προσθέτουν επισημαίνοντας πως η κατάσταση φωνάζει από μόνη της.

“Οι συχνοί τραυματισμοί συναδέλφων, σε διαφορετικά πόστα και σε διαφορετικές εγκαταστάσεις, αποδεικνύουν με τον πιο σαφή τρόπο τις πολύ σοβαρές ελλείψεις σε μέτρα υγιεινής και ασφάλειας της εργασίας σε όλα τα τμήματα. Όπως φαίνεται το μεγαθήριο “όμιλος ΤΕΡΝΑ”, μπορεί να στήνει τους μεγαλύτερους αιολικούς σταθμούς των Βαλκανίων στην Κάρυστο, μπορεί να ετοιμάζεται να αγοράσει τη ΛΑΡΚΟ, αλλά δεν του περισσεύει ευρώ για να διασφαλίσει ασφαλείς συνθήκες για τους εργαζόμενους παρότι σήμερα υπάρχουν τέτοιες δυνατότητες!
Δεν ανεχόμαστε να συνεχιστεί άλλο αυτή η κατάσταση” τονίζουν και απαιτούν τη λήψη μέτρων υγιεινής και ασφάλειας.

“Με τη δράση μας μέχρι σήμερα έχουν χορηγηθεί μέσα ατομικής προστασίας (ΜΑΠ), βελτιώθηκαν οι συνθήκες στο χώρο εργασίας στο Γερόρεμα (επισκευή στεγάστρου και κλιματιστικού) και στο χώρο θραύσης που από τη σκόνη δεν μπορούσαμε να ανασάνουμε (επισκευή κοντέινερ), αλλά και μηνιαίες δωροεπιταγές, καταβολή δεδουλευμένων και αδειών στους εργολαβικούς της φύλαξης” συνοψίζουν υπογραμμίζοντας πως όλα αυτά, από τα μικρότερα ως τα μεγαλύτερα, τα καταφέρνουν με τον οργανωμένο, αποφασισμένο, συλλογικό τους αγώνα.

“Κι όπου η εταιρεία φάνηκε πρόθυμη στα λόγια κι απρόθυμη στην πράξη λόγω «τεχνικών κωλυμάτων» τη «βοηθήσαμε» να τα ξεπεράσει αυθημερόν, με την προκήρυξη στάσης εργασίας, χωρίς καν να χρειαστεί να την πραγματοποιήσουμε” προσθέτουν.

“Στις 9 του Νοέμβρη δείξαμε την πραγματική μας δύναμη, με την καθολική μας συμμετοχή για πρώτη φορά στην πανελλαδική πανεργατική απεργία!” υπενθυμίζουν τονίζοντας πως έδειξαν μέχρι πού μπορούν να το φτάσουν, αν χρειαστεί να παλέψουν κυριολεκτικά για τις ζωές τους, όπως και τώρα.

“Για να μη θρηνήσουμε νεκρούς, για να μην έχουμε άλλα ατυχήματα, για να μην είμαστε εμείς οι επόμενοι, ζητάμε εδώ και τώρα: μέτρα υγιεινής και ασφάλειας σε όλες τις εγκαταστάσεις” επαναλαμβάνουν και αιτούνται η εταιρεία να αποζημιώσει τους συναδέλφους τους και να καλύψει όλα τα νοσήλια και τα έξοδα τους.

Τέλος, να καταβάλει το σύνολο των αποδοχών τους για όσο χρονικό διάστημα χρειαστεί μέχρι να αναρρώσουν πλήρως.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr