Θρησκευτικός τουρισμός στην Εύβοια – Νέοι επισκέπτες στο νησί
Ειδησεις ευβοια

Θρησκευτικός τουρισμός στην Εύβοια – Νέοι επισκέπτες στο νησί

Τον όμιλο των προσκυνητών συνόδευαν ο π. Ιγνάτιος Αναγνωστόπουλος και ο διάκονος π. Ιάκωβος Πρώιας.

Μια ιδιαίτερη πνευματική εμπειρία αλλά και μια ευκαιρία αναψυχής είχαν την ευκαιρία να ζήσουν 70 νέοι και νέες που αποτελούν τα στελέχη νεότητας και τους Αναγνώστες – Ιερόπαιδες της τοπικής Εκκλησίας πραγματοποιώντας Χριστουγεννιάτικη Προσκυνηματική εξόρμηση στην Εύβοια.

Τον όμιλο των προσκυνητών συνόδευαν ο π. Ιγνάτιος Αναγνωστόπουλος και ο διάκονος π. Ιάκωβος Πρώιας.

Το πρόγραμμα περιελάβανε, αφού ανέχωρησαν από το Βόλο με ενδιάμεση στάση το λιμάνι της Γλύφας και αποβίβαση στον Αγιόκαμπο, επίσκεψη στην Ιερά Μονή Οσίου Δαυίδ, όπου είχαν την ευκαιρία να προσκυνήσουν τη κάρα του Οσίου Δαυίδ, τον τάφο του Οσίου Ιακώβου του Τσαλίκη αλλά και να ξεναγηθούν στους χώρους της Μονής.

Στη συνέχεια το μεσημέρι, βρέθηκαν στον Ιερό Προσκυνηματικό Ναό του Αγίου Ιωάννου του Ρώσσου, όπου φυλάσσεται το άφθαρτο σκήνωμα του Οσίου, ξεναγήθηκαν στο Εκκλησιαστικό Μουσείο με εκθέματα Μικρασιατών από το Προκόπι Καππαδοκίας.

Με την ευλογία του Σεβ. Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου αλλά και τη προσωπική μέριμνα του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Σκοπέλου κ. Νικοδήμου και την αβραμιαία φιλοξενία του προϊσταμένου του Ιερού Προσκυνήματος π. Ιωάννου παρατέθηκε πλούσιο γεύμα σε όλους τους εκδρομείς κάτι που συγκίνησε τους πάντες και δημιούργησε αισθήματα αγάπης και ανταπόδοσης. Κατά τη διάρκεια του γεύματος τα στελέχη είχαν την ευκαιρία να τραγουδήσουν χριστουγεννιάτικα κάλαντα αλλά και να ψάλλουν εκκλησιαστικούς ύμνους.

Η μέρα έκλεισε με επίσκεψη στην γραφική και στολισμένη παραλία της Χαλκίδος. Οι εκδρομείς έφθασαν στο Βόλο αργά το βράδυ κρατώντας στην ψυχή τους όμορφες εικόνες και συναρπαστικές εμπειρίες.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr