
Τι τρώμε τον Δεκαπενταύγουστο στην Εύβοια
Την ημέρα του Δεκαπενταύγουστου, στην Εύβοια, συνηθίζεται να τρώμε γίδα βραστή με πιλάφι όπως και στιφάδο μοσχάρι, σύμφωνα με την παράδοση.
Το έθιμο αυτό είναι κοινό σε πολλά μέρη της Ελλάδας, και η Εύβοια δεν αποτελεί εξαίρεση. Η γίδα βραστή με πιλάφι είναι ένα πλούσιο και χορταστικό πιάτο, ιδανικό για το τέλος της νηστείας της Παναγίας.
Παραδοσιακά πίατα από όλη την Ελλάδα
Τα παραδοσιακά πιάτα ποικίλλουν ανά περιοχή.
Στην Κέρκυρα αγαπημένο πιάτο του Δεκαπενταύγουστου είναι η παστιτσάδα, παραδοσιακή μακαρονάδα με κόκορα, σερβιρισμένη με χοντρά μακαρόνια και τριμμένο τυρί. Στις Κυκλάδες προτιμούν το χοιρινό ρόστο, δηλαδή χοιρινό κρέας με πατάτες, καρότα και μανιτάρια, σερβιρισμένο με χοντρά μακαρόνια, ενώ στην Καρδίτσα το «γιορτάζουν με πλιγούρι με προβατίνα.
Στην Κεφαλονιά την τιμητική τους έχουν οι κρεατόπιτες: πίτες γεμισμένες με κρέας και ρύζι, δημοφιλείς στα τραπέζια του Δεκαπενταύγουστου, ενώ στην Αστυπάλαια προτιμούν τον Λαμπριανό: αρνί γεμιστό με ρύζι και συκωτάκια, ψημένο σε ξυλόφουρνο με χαμηλή φωτιά.
Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr