Το χωριό «έκληξη» στην Εύβοιας είναι ο νούμερο ένα χειμερινός προορισμός για φέτος
Ειδησεις ευβοια

Το χωριό «έκληξη» στην Εύβοιας είναι ο νούμερο ένα χειμερινός προορισμός για φέτος

Τα Καμπιά είναι ένα χωριουδάκι στην Εύβοια, ιδανικό για τους λάτρεις των εξορμήσεων.

Πρόκειται για την ευχάριστη έκπληξη που δεν περιμένει να συναντήσει κανείς και που σίγουρα θα του μείνει για πάντα στη μνήμη. Οι λάτρεις της φύσης θα ανακαλύψουν έναν πραγματικό παράδεισο στα Καμπιά, ενώ οι πιο δραστήριοι θα έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν τις επιδόσεις τους και στην αναρρίχηση.

Με μεγάλο ατού της το γεγονός ότι προσεγγίζεται σχετικά άμεσα από την Αττική, λοιπόν, δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι η Εύβοια αποτελεί δημοφιλή και αγαπημένο προορισμό των εκδρομέων του Σαββατοκύριακου που θέλουν να απολαύσουν ήρεμες και γαλήνιες στιγμές μακριά από το κλεινόν άστυ.

Ένας από τους προορισμούς στο νησί που διαθέτει το παραπάνω «πακέτο», λοιπόν, και τα Καμπιά, ένα χωριό έκπληξη σε απόσταση 33 χλμ. από την Χαλκίδα.

Αμφιθεατρικά χτισμένο, στην πλαγιά του Μέγα Λόγγου, στο τμήμα του Ξηροβουνίου, αποτελεί τον ορεινότερο οικισμό του δήμου Διρφύων και αυτό που στην ουσία χαρακτηρίζει το χωριό είναι το γεγονός ότι βρίσκεται σε ένα υπέροχο τοπίο, ενώ διαθέτει γραφικά και όμορφα σπίτια με τις χαρακτηριστικές κόκκινες κεραμιδοσκεπές.

Αξίζει να αναφερθεί, μάλιστα, ότι τα Καμπιά, όπως και το χωριό Στενή, είναι από τους πρώτους προορισμούς στην Εύβοια που καλωσορίζουν το χιόνι.

Εξερευνήστε τα Καμπιά – Η περίφημη πέστροφα

Στα όσα αξίζει κανείς να ανακαλύψει στην ευρύτερη περιοχή το αρχαίο υδραγωγείο μόλις 300 μέτρα πριν την είσοδο του χωριού στο φαράγγι του Χάβου, ο σπηλαιώδης ναός της Αγίας Κυριακής, καθώς και ο εγκαταλελειμμένος οικισμός των Κάτω Καμπιών με σπίτια που μετράνε ακόμη και 300 χρόνια ζωής.

Το χωριό φημίζεται για την πέστροφά του, η οποία παράγεται σε ιχθυοτροφεία της περιοχής, ενώ ξακουστή είναι και η τοπική φάβα. Οι λάτρεις της φύσης και της ορειβασίας επισκέπτονται και το βουνό Μέγας Λογγός, όπου συναντάται και το αναρριχητικό πεδίο Καμπίων, από τα 8-60 μέτρα, με τις πρώτες διαδρομές του να έχουν δημιουργηθεί ήδη από τα τέλη της δεκαετία τους 1970.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr