Το γραφικό ψαροχώρι της Εύβοια – Είναι κτισμένο σε δυο λόφους
Ειδησεις ευβοια

Το γραφικό ψαροχώρι της Εύβοια – Είναι κτισμένο σε δυο λόφους

Το Ασμήνιο είναι ένα γραφικό "ψαροχώρι" του Δήμου Ιστιαίας- Αιδηψού.
Το Ασμήνιο ή Ποτόκι, είναι ένα γραφικό ψαροχώρι του Δήμου Ιστιαίας- Αιδηψού κτισμένο σε δυο πευκόφυτους λόφους με την κοίτη μικρού ποταμού στη μέση να τους χωρίζει.
Σύμφωνα με την αρχαιολογική έρευνα η κατοίκιση στο χώρο του Ασμηνίου αρχίζει κατά τη νεότερη νεολιθική περίοδο. Μαρτυρίες των κατοίκων λένε ότι το χωριό βρισκόταν σε άλλο σημείο πιο μακριά από την θάλασσα πάνω σε βουνό. Όμως με την πάροδο των χρόνων και την απελευθέρωση της Ελλάδας από τους Τούρκους, σιγά σιγά άρχισαν να κατεβαίνουν προς την θάλασσα στο χώρο που βρίσκεται σήμερα.
Λόγω ότι το χωριό το διασχίζει χείμαρρος και ότι πριν ακόμη κτιστούν τα σπίτια υπήρχαν πολλές σούδες με νερό και καλάμια που σχημάτιζαν μικρά έλη μέχρι την δεκαετία του 1950 ονομαζόταν και Ποτόκι.
Από που προέρχεται το όνομα Ασμήνιο 
Η επικρατέστερη άποψη για το όνομα Ασμήνιο προήλθε από τη φράση σύνθημα < ας-μηνη> που την χρησιμοποιούσαν οι Έλληνες, και προέτρεπαν να μην φύγει ο Ελληνικός στόλος, κατά τη διάρκεια της τριήμερης ναυμαχίας του Αρτεμισίου το 480 π.Χ.”.
Η πανέμορφη φωτογραφία είναι του Fotis Parakatselakis, ο οποίος μας προτείνει να μείνουμε συντονισμένοι καθώς θα ακολουθήσει σύντομα ένα καταπληκτικό βίντεο- αφιέρωμα στο χωριό του Ασμηνίου.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr