Το συγκλονιστικό οδοιπορικό της ΔΕΗ στη Βόρεια Εύβεια: Yπάρχει ζωή μετά τη φωτιά;
ΑΠΟΨΕΙΣ

Το συγκλονιστικό οδοιπορικό της ΔΕΗ στη Βόρεια Εύβεια: Yπάρχει ζωή μετά τη φωτιά;

Στην περίπτωση της Εύβοιας, η αναγέννηση της φύσης είναι άμεσα συνδεδεμένη με την ανάκαμψη της τοπικής κοινωνίας, όπως φαίνεται στο οδοιπορικό που πραγματοποίησε η ΔΕΗ το καλοκαίρι του 2022

Τον Αύγουστο του 2021 κάηκαν στη Βόρεια Εύβοια πάνω από 500.000 στρέμματα δάσους.

Η ΔΕΗ με μία συνολική δωρεά 3.000.000€ ορίστηκε ανάδοχος αποκατάστασης και ανέλαβε να σχεδιάσει και να εκτελέσει αντιπλημμυρικά και αντιδιαβρωτικά έργα στην περιοχή της Λίμνης Ευβοίας.

Μέχρι σήμερα με τη δωρεά της ΔΕΗ έχουν υλοποιηθεί 60 αντιπλημμυρικά έργα και αρκετές αναδασώσεις σε συνεργασία με τους τοπικούς Δασικούς Συνεταιρισμούς.

Στην περίπτωση της Εύβοιας, η αναγέννηση της φύσης είναι άμεσα συνδεδεμένη με την ανάκαμψη της τοπικής κοινωνίας, όπως φαίνεται στο οδοιπορικό που πραγματοποίησε η ΔΕΗ το καλοκαίρι του 2022, στο οποίο κάτοικοι και επαγγελματίες αφηγούνται τα περσινά γεγονότα έτσι όπως τα έζησαν και μιλούν για το αύριο του τόπου τους.

«Πέρυσι τον Αύγουστο ήταν όλα μαύρα. Φέτος έχει αρχίζει κι αλλάζει το χρώμα», λέει χαρακτηριστικά ο Χρήστος Κέντρης, Μελισσοκόμος τέταρτης γενιάς στη Βόρεια Εύβοια.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr