Τραγωδία στα Τέμπη: Ένα χρόνο μετά η Εύβοια δεν ξεχνά – Πως θα τιμήσει τους 57 νεκρούς
Ειδησεις ευβοια

Τραγωδία στα Τέμπη: Ένα χρόνο μετά η Εύβοια δεν ξεχνά – Πως θα τιμήσει τους 57 νεκρούς

Εύβοια: Θα χτυπήσουν 57 φορές πένθημα οι καμπάνες στις εκκλησίες - Συγκέντρωση στην Ερέτρια

Η Εύβοια δεν ξεχνά την τραγωδία των Τεμπών.

Ένα χρόνο ακριβώς μετά το σοκαριστικό δυστύχημα της σύγκρουσης δύο τρένων που στοίχισε τη ζωή σε 57 συνανθρώπους μας, δηλαδή την 28 Φεβρουαρίου 2024, στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Άνω Βάθειας αλλά και σε όλους του Ιερούς Ναούς της Εύβοιας θα τελεστεί Θεία Λειτουργία και ετήσιο μνημόσυνο στην μνήμη των ανθρώπων που χάθηκαν τόσο άδικα από μια ανθρώπινη αμέλεια, από μια ανθρώπινη αδιαφορία.

«Χάθηκαν άνθρωποι που ο κάθε ένας είχε την ζωή του την ιστορία του έκλαψαν , γέλασαν, ονειρεύτηκαν , έζησαν ή μάλλον δεν έζησαν δεν πρόλαβαν να ζήσουν γιατί ο Άδικος Χάρος διάλεξε να κόψει το νήμα της ζωής τους στην ποιο τρυφερή τους ηλικία. Μπήκαν σε ένα τρένο με προορισμό το άγνωστο …. και τελικά το τρένο τους έφτασε στην Ουράνια Βασιλεία του Θεού … Μπήκαν σε ένα τρένο κι άκουσαν αυτό το «πάμε…. κι όπου βγει» και έπειτα είδαν την Κόλαση επί γης ….

Ελάτε αδελφοί μου όλοι να προσευχηθούμε για αυτές τις Αθώες ψυχές αλλά και για την αμαρτωλότητα μας που χάθηκαν 57 ψυχές και εμείς απλά το προσπεράσαμε όπως τόσες συμφορές ….

Μετά το πέρας του ιερού Μνημοσύνου θα σημάνει πενήντα επτά φορές η καμπάνα όσα και τα θύματα της κοιλάδας των Τεμπών σύμφωνα με την εγκύκλιο της Ιεράς Συνόδου και του εγγράφου του Σεπτου Μας Σεβασμιωτάτου Χαλκίδος κ.κ Χρυσοστόμου», αναφέρει ο ιερέας Αγίου Νικολάου Άνω Βάθειας, π. Δημήτριος.

Συγκέντρωση στην πλατεία Ηρώων στην Ερέτρια για τον ένα χρόνο από την τραγωδία των Τεμπών

Ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων Γυμνασίου Ερέτριας, φορείς και κάτοικοι της πόλης σήμερα το απόγευμα στις 18:30 μμ κρατώντας αναμμένα κεριά στην πλατεία Ηρώων θα κρατήσουν ζωντανή τη μνήμη για εκείνα τα παιδιά που δεν έφτασαν στον προορισμό τους ….
Για εκείνες τις μάνες που δεν τα έσφιξαν ξανά στην αγκαλιά τους….
Για την δική τους μάνα, φίλη που έζησε την απόγνωση και το παιδί της που σώθηκε από θαύμα και το κουβαλάει όλο αυτό μέσα του …

Εκδηλώσεις και στο Αλιβέρι

Εκδηλώσεις μνήμης για τους 57 νεκρούς από την τραγούδια στα Τέμπη θα πραγματοποιηθούν και στην πλατεία Λιγνιτωρύχου στο Αλιβέρι.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr