Τριών Ιεραρχών στην Εύβοια: Τι θα ισχύσει για τα σχολεία
Ειδησεις ευβοια

Τριών Ιεραρχών στην Εύβοια: Τι θα ισχύσει για τα σχολεία

Πλησιάζει η Γιορτή Τριών Ιεαραρχών στην Εύβοια - Τι θα ισχύσει για τα σχολεία

Την προσεχή Τρίτη 30 Ιανουαρίου τιμάται η Γιορτή των Τριών Ιεραρχών στην Εύβοια που μέχρι πριν τρία χρόνια συγκαταλέγονταν στη λίστα με τις σχολικές αργίες. Η εν λ΄΄ογω σχολική αργία καταργήθηκε το 2020 με διάταξη της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο που θα σταλεί στα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, την 30η Ιανουαρίου, ημέρα εορτασμού των Τριών Ιεραρχών, στις σχολικές μονάδες (δημόσιες και ιδιωτικές πραγματοποιούνται εορταστικές εκδηλώσεις για την προσφορά των Τριών Ιεραρχών στα Γράμματα και εκκλησιασμός. Κατά τα λοιπά θα τηρηθεί το Ωρολόγιο Πρόγραμμα των μαθημάτων της ημέρας.

Και ενώ για τα σχολεία η Γιορτή των Τριών Ιεραρχών δεν αποτελεί αργία, για τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών και τα Φροντιστήρια ισχύει κανονικά η αργία οπότε την Τρίτη 30 Ιανουαρίου ΔΕΝ θα λειτουργήσουν και οι μαθητές θα απολαύσουν μια ανάπαυλα από τα εξωσχολικά μαθήματα.

Τι ανέφερε η διάταξη που κατήργησε την αργία των Τριών Ιεραρχών

«Η 30ή Ιανουαρίου κάθε έτους, ημέρα της θρησκευτικής των Τριών Ιεραρχών, παύει να συμπεριλαμβάνεται στις ημέρες σχολικής αργίας. Αποκαθίσταται ως ημέρα πραγματοποίησης εορταστικών εκδηλώσεων προς τιμή των Μεγάλων αυτών Πατέρων αλλά και της Παιδείας, καθώς και των μετόχων της εκπαιδευτικής διαδικασίας, εκπαιδευτικών και μαθητών.

Οι εκδηλώσεις αυτές μπορεί να περιλαμβάνουν θρησκευτικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες σχετικά με την προβολή του κοινωνικού και παιδαγωγικού έργου των Μεγάλων Πατέρων και της προσφοράς τους στην Εκπαίδευση και τα Γράμματα. Η εν λόγω ρύθμιση καταλαμβάνει τόσο την Πρωτοβάθμια όσο και τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση δημόσια και ιδιωτική, έτσι ώστε ο τρόπος εορτασμού της συγκεκριμένης θρησκευτικής και σχολικής εορτής να είναι καθολικός και ενιαίος».

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr