Τρόμος στις παιδικές χαρές της Εύβοιας: Έφυγε κομμάτι από τσουλήθρα και χτύπησε 8χρονος
Ειδησεις ευβοια

Τρόμος στις παιδικές χαρές της Εύβοιας: Έφυγε κομμάτι από τσουλήθρα και χτύπησε 8χρονος

To νέο αυτό περιστατικό τραυματισμού παιδιού σε παιδική χαρά έρχεται να προστεθεί στον, δυστυχώς μακρύ για τα δεδομένα της Εύβοια, κατάλογο ανάλογων περιστατικών

Mε τις παιδικές χαρές «σκοτώστρες» να έχουν απασχολήσει πολλάκις την Εύβοια και τους τραυματισμούς παιδιών, σοβαρότερους ή μη να είναι δυστυχώς συχνό φαινόμενο, νέο ατύχημα με θύμα ένα παιδάκι ηλικίας 8 ετών περίπου σημειώθηκε και πάλι στη Χαλκίδα χθες Κυριακή.

Το περιστατικό σημειώθηκε στην παιδική χαρά της πλατείας του Αγίου Νικολάου όταν και το παιδί ανέβηκε στα σκαλοπάτια της τσουλήθρας και ένα τμήμα αυτής υποχώρησε με αποτέλεσμα την πτώση και τον τραυματισμό του.

Στο περιθώριο του περιστατικού ο  δήμος σφράγισε την τσουλήθρα και για άλλη μια φορά τίθεται στο επίκεντρο το ζήτημα της ελλιπού συντήρησης κατασκεύων που αξιοποιούνται αμιγώς για την διασκέδαση βρεφών.

To νέο αυτό περιστατικό τραυματισμού παιδιού σε παιδική χαρά έρχεται να προστεθεί στον, δυστυχώς μακρύ για τα δεδομένα του νησιού, κατάλογο ανάλογων περιστατικών ενώ περίπου 1,5 χρόνος έχει περάσει από όταν η ζωή ενός μικρού παιδιού κινδύνεψε σε παιδική χαρά στην οδό Κυμαίων στη Χαλκίδα, αφού το βράδυ της Παρασκευής 27 Μαΐου έπαθε ηλεκτροπληξία από γυμνό καλώδιο κολώνας που ήταν στον χώρο και χρειάστηκε να μεταφερθεί εσπευσμένα στο νοσοκομείο.

Το παιδάκι μετά τη μεταφορά του στο Νοσοκομείο Χαλκίδας, όπου διαπιστώθηκε πως δεν διατρέχει κανέναν κίνδυνο πήρε εξιτήριο μετά από 10 ώρες περίπου παραμονής εκεί.

Η συγκεκριμένη παιδική χαρά είχε ανακατασκευαστεί από τον Δήμο Χαλκιδέων και πληρούσε τις προδιαγραφές ασφαλείας, καθώς πριν από λίγα χρόνια εξαιτίας δυστυχήματος στην Αθήνα αυστηροποιήθηκε το νομοθετικό πλαίσιο γύρω από τις παιδικές χαρές.

Ο εν λόγω χώρος που θα έπρεπε να αποτελεί καταφύγιο για τα παιδιά δέχεται και πολύ συχνά βανδαλισμούς από παρέες νεαρών, κάτι αντίστοιχο φαίνεται πως έγινε και εν προκειμένω, αφού από την κολώνα την οποία ακούμπησε το παιδί είχε αφαιρεθεί το καπάκι, με αποτέλεσμα να καθίσταται μεγάλος κίνδυνος για τα παιδιά που παίζουν εκεί.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr