
Τσιτσανόπιτα: H «viral» τυρόπιτα της Εύβοιας χωρίς φύλλο
Η τυρόπιτα χωρίς φύλλο που θα σας ενθουσιάσειΗ τσιτσανόπιτα είναι μια διαφορετική και “επαναστατική” εκδοχή της κλασικής τυρόπιτας, καθώς δεν χρειάζεται φύλλα. Παρά την απλότητά της, η γεύση της είναι τόσο απολαυστική που σίγουρα θα σας κερδίσει από την πρώτη μπουκιά. Ιδανική για όλες τις ώρες, εύκολη στην παρασκευή και πλούσια σε υλικά, αποτελεί μια συνταγή που θα λατρέψει όλη η οικογένεια.
Υλικά
-
500 γρ. φέτα, τριμμένη
-
500 γρ. ανθότυρο, θρυμματισμένο
-
6-7 αυγά
-
200 γρ. γιαούρτι (της αρεσκείας σας)
-
200 ml φρέσκο γάλα, πλήρες
-
1 κουτ. σούπας baking powder
-
125 ml ελαιόλαδο
-
250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
-
Τριμμένη φρυγανιά για το ταψί και το πασπάλισμα
Εκτέλεση
-
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά, εκτός από τη φρυγανιά.
-
Λαδώνουμε το ταψί, το πασπαλίζουμε με φρυγανιά και τινάζουμε την περίσσεια.
-
Αδειάζουμε το μείγμα και πασπαλίζουμε την επιφάνεια με λίγη ακόμη φρυγανιά.
-
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 45-50 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.
-
Σερβίρουμε χλιαρή ή σε θερμοκρασία δωματίου.
Η τσιτσανόπιτα είναι ιδανική τόσο για πρωινό όσο και για βραδινό, ενώ μπορεί να σταθεί τέλεια και ως συνοδευτικό σε ένα τραπέζι με φίλους.
Καλή σας όρεξη!
Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr