Τσουκνιδοπίτα: H «viral» συνταγή της Εύβοιας – Πώς θα την φτιάξετε
Ειδησεις ευβοια

Τσουκνιδοπίτα: H «viral» συνταγή της Εύβοιας – Πώς θα την φτιάξετε

Ένα κομμάτι από την παράδοση της Εύβοιας που αξίζει να μπει σε κάθε τραπέζι.

Η τσουκνιδόπιτα είναι μια από τις πιο παραδοσιακές και ιδιαίτερες πίτες της Βόρειας Εύβοιας. Μια πίτα με ιστορία και χαρακτήρα, φτιαγμένη με αγνά υλικά από τον ευβοϊκό τόπο, που αναδεικνύει τις ξεχωριστές γεύσεις της τοπικής κουζίνας.

Πλούσια σε άρωμα και γεύση, αυτή η πίτα δεν είναι μόνο νόστιμη, αλλά και θρεπτική. Οι τρυφερές τσουκνίδες συνδυάζονται με σπανάκι, λάπαθα, μυρωδικά και φέτα, δημιουργώντας ένα παραδοσιακό πιάτο που αξίζει να δοκιμάσετε – ειδικά όταν είναι φτιαγμένο με φρέσκα υλικά από τον κήπο ή τη φύση.

Υλικά

  • 5 μεγάλα χωριάτικα λεπτά φύλλα

  • ½ φλ. ελαιόλαδο για το άλειμμα

Για τη γέμιση:

  • 200 γρ. τσουκνίδες (μόνο τρυφερά φύλλα)

  • 300 γρ. σπανάκι

  • 200 γρ. λάπαθα

  • 6 φρέσκα κρεμμυδάκια με τα φύλλα τους

  • 2 πράσα ψιλοκομμένα

  • ½ ματσάκι άνηθο

  • ½ ματσάκι μαϊντανό

  • Αλάτι & πιπέρι

  • ¼ φλ. ελαιόλαδο

  • 250 γρ. φέτα σε τρίμματα

  • 1 αυγό

Εκτέλεση

  1. Πλένουμε και ζεματίζουμε τις τσουκνίδες με προσοχή. Τις στραγγίζουμε και τις ψιλοκόβουμε.

  2. Σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε όλα τα χόρτα και τα μυρωδικά, τα κρεμμυδάκια, τα πράσα και ανακατεύουμε καλά.

  3. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, το ελαιόλαδο, το αυγό και στο τέλος προσθέτουμε τη φέτα. Ανακατεύουμε ξανά.

  4. Σε ταψί λαδωμένο, απλώνουμε τα 2 πρώτα φύλλα λαδώνοντάς τα. Προσθέτουμε τη γέμιση και καλύπτουμε με τα υπόλοιπα φύλλα, λαδώνοντας κάθε ένα ξεχωριστά.

  5. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 50-60 λεπτά, μέχρι να ροδίσει το φύλλο.

Η τσουκνιδόπιτα σερβίρεται ζεστή ή κρύα και είναι ιδανική για κάθε ώρα της ημέρας.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr