«Καταγγελία βόμβα» στην Εύβοια: Οδηγοί απορριμματοφόρων με ληγμένα διπλώματα – Τι λέει ο πρόεδρος του σωματείου
Ειδησεις ευβοια

«Καταγγελία βόμβα» στην Εύβοια: Οδηγοί απορριμματοφόρων με ληγμένα διπλώματα – Τι λέει ο πρόεδρος του σωματείου

Αφορμή για «πέσει φως» στην χωρίς υπερβολή εγκληματική συνθήκη αποτέλεσε ένα τροχαίο ατύχημα στην Εύβοια, στο οποίο και ενεπλάκη απορριματοφόρο

Στην σοκαριστική- για την Εύβοια- αποκάλυψη πως οδηγοί απορριμματοφόρου εν γνώσει των αρμόδιων αρχών κινούνται επί της ουσίας χωρίς δίπλωμα στους δρόμους του νησιού, προχώρησε ο Πρόεδρος του αντίστοιχου Σωματείου Στ. Παπαργυρίου στο ΡΑΔΙΟ 1 και τον Μάνο Παπαμακάριο.

Αφορμή αποτέλεσε ένα τροχαίο ατύχημα στο οποίο και ενεπλάκη απορριμματοφόρο για να διαπιστωθεί εν συνεχεία πως ο οδηγός του δεν είχε την αντίστοιχη άδεια για να το οδηγεί.

Όπως εξήγησε, κάθε οδηγός ο οποίος κινεί επαγγελματικά όχημα θα πρέπει να κατέχει το ΠΕΙ, δηλαδή το Πιστοποιητικό Επαγγελματικής Ικανότητας το οποίο και είναι πενταετούς ισχύς.

Ευτυχώς από το εν λόγω συμβάν δεν προέκυψαν τραυματίες αλλά μόνο υλικές ζημιές καθώς το απορριμματοφόρο όπως περιγράφει χαρακτηριστικά ο κος Παπαργυρίου «πήρε σβάρνα σταθμευμένο όχημα, του έξυσε όλη την πλευρά και με τον έλεγχο που έγινε από την τροχαία αποδείχθηκε ότι δεν είχε ΠΕΙ.

Ο Πρόεδρος του Σωματείου ανέφερε ότι “εν γνώσει της Δημοτικής Αρχής πάνω από 10 οδηγοί του Δήμου στερούνται διπλώματος καταλληλότητας, όμως τους αφήνουν και οδηγούν απορριμματοφόρα η φορτηγά στο δρόμο”.

Πρόσθεσε πως το Σωματείο γνώριζε πριν λίγο χρονικό διάστημα πως στο προσεχές μέλλον λήγουν κάποια τέτοια πιστοποιητικά σε ορισμένους οδηγούς και για αυτόν τον λόγο ήρθαν σε επαφή με την διοίκηση προκειμένου να γίνει η ανανέωση καθώς το να οδηγούν οι επαγγελματίες χωρίς αυτά είναι επικίνδυνο.

Υπογράμμισε πως στην ουσία εάν δεν έχει ο επαγγελματίας οδηγός αυτό, οδηγεί χωρίς δίπλωμα.

«Δεν μας άκουσαν» συνόψισε και διερωτήθηκε τι θα γινόταν αν ο μη γένοιτο σημειωνόταν ένα θανατηφόρο ατύχημα.

Τα εν λόγω πιστοποιητικά, όπως εξήγησε, καταθέτονται στο γραφείο κίνησης όπου πολιτικός προιστάμενος είναι ο κος Γουρνής, αντιδήμαρχος και στο εργοτάξιο ενώ προιστάμενος τροχαίου- υλικού είναι ο κος Μητράκης.

Όλο το γραφείο κίνησης και οι εργαζόμενοι σε αυτό θα έπρεπε να είναι σε θέση να γνωρίζουν πως οι οδηγοί των οποίων τα διπλώματα έχουν λήξει δεν είναι σε θέση να εργαστούν και με βάση αυτό θα έπρεπε να υπάρχει μέριμνα ώστε να μην εκτελούν δρομολόγια μέχρι την ανανέωση των πιστοποιητικών τους.

Σημειώνεται πως ο κος Γουρνής έχει ξεκαθαρίσει πως , έχει ζητηθεί από τους εν λόγω οδηγούς- μέσω ανακοίνωσης- να προχωρήσουν στην ανανέωση των διπλωμάτων τους κι εν τούτοις αυτοί δεν το έπραξαν, εντούτοις βάσει αποτελέσματος δεν πάρθηκαν δραστικά μέτρα ώστε να οι οδηγοί με διπλώματα που έληξαν να μην εκτελούν κανένα δρομολόγιο απορριμματοφόρου μέχρι να έχουν ξανά ανανεωμένα πιστοποιητικά.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως πως δεν είναι η πρώτη φορά μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα που στο νησί σημειώνεται τροχαίο με απορριμματοφόρο καθώς μόλις έναν μήνα νωρίτερα και συγκεκριμένα στις 17/2, στη Χαλκίδα.

Τροχαίο ατύχημα με την εμπλοκή δημοτικού οχήματος σημειώθηκε το πρωί της Παρασκευής 17/2 κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες ένα ΙΧ αυτοκίνητο και ένα απορριμματοφόρο του δήμου Χαλκιδέων συγκρούστηκαν στην οδό Πάρου.

Δεν προέκυψε τραυματισμός από την σύγκρουση, αλλά υλικές ζημιές.

Μάλιστα το ΙΧ ήταν ανασφάλιστο, ενώ την έρευνα για το περιστατικό έχει αναλάβει το τμήμα Τροχαίας Χαλκίδας.

Ευτυχώς δεν υπήρξε τραυματισμός, προκλήθηκαν μόνο υλικές ζημιές στα οχήματα ενώ σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες το ΙΧ επιβατικό όχημα ήταν ανασφάλιστο.

Του περιστατικού επιλήφθηκαν αστυνομικοί του Τμήματος Τροχαίας Χαλκίδας.

Ακούστε τι λέει ο Πρόεδρος του Σωματείου

 

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr