Βόρεια Εύβοια: Ασθενείς πληρώνουν ιδιωτικά ασθενοφόρα – Συγκλονιστική μαρτυρία στο evima
Ειδησεις ευβοια

Βόρεια Εύβοια: Ασθενείς πληρώνουν ιδιωτικά ασθενοφόρα – Συγκλονιστική μαρτυρία στο evima

Απίστευτες καταστάσεις βιώνουν οι κάτοικοι της βόρειας Εύβοιας λόγω της σοβαρής έλλειψης ΕΚΑΒ

Σε εφιάλτη για τους κατοίκους της Βόρειας Εύβοιας έχει εξελιχθεί το μεγάλο πρόβλημα με την έλλειψη ασθενοφόρου ΕΚΑΒ.

Οι κάτοικοι έχουν φτάσει στο σημείο να φοβούνται ακόμη και να αρρωστήσουν γιατί δεν ξέρουν αν θα προλάβουν να φτάσουν στο νοσοκομείο αν χρειαστούν νοσοκομειακή περίθαλψη.

 

Χαρακτηριστικό το παράδειγμα συγκλονιστικής μαρτυρίας που μεταφέρουν στο evima.gr κάτοικοι, όπου το περασμένο διάστημα, οπότε και πολίτης της περιοχής χρειάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο λόγω σοβαρού θέματος υγείας, ακριβώς λόγω της έλλειψης ΕΚΑΒ στην περιοχή αναγκάστηκαν να καλέσουν για τη μεταφορά ιδιωτικό ασθενοφόρο, το οποίο πλήρωσαν χρυσάφι, καθώς ζήτησε 300 ευρώ για να μεταφέρει τον ασθενή στο νοσοκομείο Χαλκίδας και 300 ευρώ για την επιστροφή εκεί που τον παρέλαβε.

Τα ποσά αυτά φυσικά είναι απαγορευτικά για τους περισσότερους κατοίκους, που για άλλη μία φορά κάνουν έκκληση για άμεση λύση στο σοβαρό αυτό ζήτημα για την περιοχή τους.

Νωρίτερα για το ζήτημα της έλλειψης ασθενοφόρου ΕΚΑΒ στην περιοχή Δάφνη της βόρειας Εύβοιας το evima.gr, επικοινώνησε με τον υπουργό υγείας Θάνο Πλεύρη, ο οποίος τόνισε, ότι το υπουργείο βρίσκεται σε επικοινωνία με τη διοίκηση του ΕΚΑΒ για το σταθμό στη Δάφνη και τις επόμενες ημέρες αναμένονται εξελίξεις για το θέμα.

Για το ζήτημα της έλλειψης ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ στην Βόρεια Εύβοια έχει απαντήσει και η Υγειονομική Περιφέρεια Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας τονίζοντας, πως στην πρότασή της για τη νέα προγραμματική περίοδο ΕΣΠΑ 2021-2027 (ΠΕΠ Στερεάς Ελλάδας), περιλαμβάνεται η ενίσχυση του Κέντρου Υγείας Μαντουδίου με ακόμη ένα ασθενοφόρο όχημα το οποίο θα βοηθήσει στην αντιμετώπιση των αναγκών των πολιτών της περιοχής.

Όπως εξηγεί, το Κέντρο Υγείας Μαντουδίου είναι εξοπλισμένο με δύο ασθενοφόρα. To ένα από τα δύο ενεπλάκη σε τροχαίο ατύχημα κατά τη διάρκεια διακομιδής από το Κέντρο Υγείας Μαντουδίου στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας.

Κατόπιν τούτου, το ασθενοφόρο μεταφέρθηκε σε συνεργείο αυτοκινήτων για έλεγχο. Σύμφωνα με έγγραφο του συνεργείου αυτοκινήτων , το οποίο διαβιβάστηκε στην Υπηρεσία μας, το ασθενοφόρο δε μπορεί να επισκευαστεί και είναι ακατάλληλο για οποιαδήποτε χρήση. Επομένως, οι ανάγκες του Κέντρου Υγείας καλύπτονται από ένα ασθενοφόρο το οποίο επιχειρησιακά είναι σε λειτουργία.

Παράλληλα η 5η Υγειονομική Περιφέρεια έχει προβεί στις κάτωθι ενέργειες:

1. Έχει αιτηθεί από το ΕΚΑΒ τη δυνατότητα διάθεσης ενός ασθενοφόρου για το Κέντρο Υγείας Μαντουδίου.
2. Το εν λόγω Κέντρο Υγείας θα εξοπλιστεί άμεσα από ακόμα ένα (1) υπερσύγχρονο ασθενοφόρο όχημα PEUGEOT BOXER L1H2 κατόπιν δωρεάς (από τον Οργανισμό International Orthodox Christian Charities (IOCC) . Οι διαδικασίες δωρεάς, αδείας κυκλοφορίας του οχήματος κλπ βρίσκονται σε εξέλιξη και εκκρεμεί η ολοκλήρωσή τους για την παράδοση του οχήματος στο Κέντρο Υγείας Μαντουδίου.
3. Επισημαίνεται ότι στην πρόταση της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας για τη νέα προγραμματική περίοδο ΕΣΠΑ 2021-2027 (ΠΕΠ Στερεάς Ελλάδας), περιλαμβάνεται η ενίσχυση του Κέντρου Υγείας Μαντουδίου με ακόμη ένα 1 ασθενοφόρο όχημα το οποίο θα βοηθήσει στην αντιμετώπιση των αναγκών των πολιτών της περιοχής.

“Επίσης θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι οι διακομιδές (καθώς και τα προγράμματα βάρδιας των Ασθενοφόρων ) από και προς το Κέντρο Υγείας γίνονται με ευθύνη του ΕΚΑΒ συνεπικουρούμενο από το Κέντρο Υγείας” συνοψίζει στην ανακοίνωση η οποία και υπογράφεται από τον Σερετη Φώτη, Διοικητή της 5ης ΥΠΕ.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr