Βόρεια Εύβοια: H αυτοψία της Greenpeace, δυόμιση χρόνια μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές
Ειδησεις ευβοια

Βόρεια Εύβοια: H αυτοψία της Greenpeace, δυόμιση χρόνια μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές

Η Greenpeace στη Βόρεια Εύβοια

Σχεδόν τρία χρόνια μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Βόρεια Εύβοια η Greenpeace επιστρέφει περιοχή και όπως αναφέρει, βλέπει τους κατοίκους της να μετρούν ακόμα τις απώλειές τους.

«Γίναμε μάρτυρες ενός τεράστιου πόνου, μιας πληγής που δεν επουλώνεται από τον χρόνο, και είδαμε από κοντά την προσπάθεια της φύσης να ανακάμψει. Μια προσπάθεια που όμως θα πάρει χρόνια», τονίζει.

«Εδώ είναι ένας τόπος που δεν έχει ποτέ κανένας σκύψει … Αν εδώ βρέξει δυνατή βροχή, όπως έβρεξε στη Θεσσαλία, θα γίνει ό,τι χειρότερο μπορεί να συμβεί», λέει η πρώην πρόεδρος Δημοτικής Κοινότητας Μονοκαρυάς Κάλλια Καπόλου.

«Να βλέπεις μια ελιά 200 χρόνων και να καίγεται, καταγής; Να γίνεται κάρβουνο; Τι καταστροφή … το λέω και ανατριχιάζω, δεν μπορώ να μιλήσω», λέει ο ρητινοπαραγωγός στις Αγδίνες Χρήστος Λίβας.

«Έχουν περάσει 2,5 χρόνια, κι ο κ. Χρήστος ακόμα συγκινείται μιλώντας για τις φωτιές που κατέστρεψαν τεράστιες εκτάσεις γης το καλοκαίρι του 2021 στην Βόρεια Εύβοια. Τον συναντήσαμε στην πρόσφατη επίσκεψή μας στην περιοχή, μαζί με άλλους κατοίκους, και μιλήσαμε μαζί τους για το τότε και το τώρα. Δυστυχώς δεν έχουν αλλάξει πολλά. Περιουσίες, δουλειές, ζωές, χάθηκαν για πάντα, και το χειρότερο είναι ότι οι υπεύθυνοι συνεχίζουν να πλουτίζουν παρά τις καταστροφές που προκαλούν», όπως σημειώνει η οργάνωση.

Με τις νέες ανακοινώσεις τεράστιων κερδών από τις εταιρείες ορυκτών καυσίμων «συνειδητοποιήσαμε για μια ακόμα φορά ότι τα κέρδη τους, είναι οι απώλειές μας. Και πήραμε δύναμη για να συνεχίσουμε τη δράση μας μέχρι να τους σταματήσουμε. Έλα μαζί μας!» είναι το μήνυμα με το οποίο καλεί τους πολίτες να συνταχθούν με την προσπάθειά της.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr