Βόρεια Εύβοια: «Κραυγή αγωνίας» για ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ- «Φοβόμαστε μην αρρωστήσουμε»
Ειδησεις ευβοια

Βόρεια Εύβοια: «Κραυγή αγωνίας» για ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ- «Φοβόμαστε μην αρρωστήσουμε»

Κάτοικοι της περιοχής δηλώνουν απολύτως απογητευμένοι και ζητούν να δοθεί λύση άμεσα στο θέμα έλλειψης ασθενοφόρου ΕΚΑΒ στην Βόρεια Εύβοια

“Στα κάγκελα” είναι πλέον οι πολίτες για το θέμα της έλλειψης ασθενοφόρου στη Βόρεια Εύβοια δεδομένης της βλάβης που ακινητοποίησε το ένα και μοναδικό όχημα που εξυπηρετούσε την περιοχή.

Όπως δηλώνουν οι ίδιοι χαρακτηριστικά στο evima.gr, φοβούνται να αρρωστήσουν και τρέμουν στην σκέψη του να συμβεί οτιδήποτε απρόοπτο.

Ενδεικτικό παράδειγμα εξάλλου αποτελεί το τραγικό θανατηφόρο τροχαίο στην διαδρομή Ιστιαία- Χαλκίδα με τον τραυματία να χάνει την ζωή του κυριολεκτικά 10 λεπτά πριν φτάσει στο νοσοκομείο της Χαλκίδας.

Σημειώνεται πως το ασθενοφόρο χρειάζεται συνολικά 6 ώρες (τρεις για να πάει και τρεις για να γυρίσει) στην συγκεκριμένη περιοχή γεγονός που από μόνο αποτελεί περήτρανη ένδειξη της σοβαρότητας της κατάστασης καθώς οι προαναφερθέντες χρόνο είναι φυσικά κάτι παραπάνω από απαγορευτικοί.

Κάτοικοι της περιοχής δηλώνουν απολύτως απογητευμένοι και ζητούν να δοθεί λύση άμεσα.

Όπως τονίζουν εξάλλου το ασιενοφόρο αυτό ήταν έτσι κι αλλιώς πάρα πολύ αλλιώς και τα αιτήματα για αντικατάσταση και δημιουργία ενός σταθμού ΕΚΑΒ στην περιοχή ήταν κάτι παραπάνω από επιτακτική ανάγκη την οποία και επισύμαναν κατά καιρούς στο κράτος, είτε μέσω κινητοποιήσεων είτε μέσω βουλευτών της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης που θίγουν στη Βουλή κατά καιρούς το δίκαιο αίτημα αυτό.

«Το ένα και μοναδικό ασθενοφόρο του Κέντρου Υγείας Μαντουδιου τα έφτυσε!!! Κάνουμε έκκληση στους αρμόδιους να βρουν λύση!!!Το τελευταίο χαρτί είναι αυτό της δικαιοσύνης!!!! Εδώ στο Δήμο Μαντουδιου Λίμνης Αγίας Άννας δεν έχει δικαίωμα να αρρωστήσει κανείς», τονίζει κατηγορηματικά στο evima.gr ο κ. Σταμούλος.

Να σημειώσουμε ότι έχει γίνει πολύς λόγος για το θέμα του ασθενοφόρου στο Δήμο Μαντουδίου Λίμνης Αγίας Άννας με τη δημοτική αρχή να πιέζει συνεχώς για τη λειτουργία του σταθμού του ΕΚΑΒ στη Δάφνη.

Στα κάγκελα είναι οι σύλλογοι του δήμου Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας, καθώς πριν από λίγες μέρες είχαν επισημάνει την ανάγκη λειτουργίας του σταθμού του ΕΚΑΒ στη Δάφνη.

Μετά το θανατηφόρο τροχαίο με θύμα έναν δασεργάτη, γιατί το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ έκανε 2,5 ώρες για να φτάσει να παραλάβει τον τραυματία, οι κάτοικοι κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου και ζητούν να λειτουργήσει άμεσα το ΕΚΑΒ στη Δάφνη, προτού θρηνήσουμε κι άλλους.
Μάλιστα έχουν αποστείλει και σχετική επιστολή προς το υπουργείο Υγείας αλλα και τον Υφυπουργό στον Πρωθυπουργό κ. Χρήστο Τριαντόπουλο, με την οποία ζητάνε την λειτουργία του σταθμού ΕΚΑΒ στην περιοχή.

«Αξιότιμοι Υπουργοί

Με την παρούσα επιστολή- έκκληση θα θέλαμε να σας παρουσιάσουμε ένα από τα προβλήματα του τόπου μας, της Β. Εύβοιας, το οποίο ο ίδιος ο Πρωθυπουργός κατά την επίσκεψή του πριν ένα χρόνο στην Ιστιαία δεσμεύτηκε προσωπικά για την επίλυσή του, και το οποίο εμπίπτει στην αρμοδιότητα του Υπουργείου σας και που όμως ακόμα και σήμερα παραμένει μια υπόσχεση. Πρόκειται για τον Σταθμό του ΕΚΑΒ στην Δάφνη Ευβοίας στα όρια του Δήμου Λίμνης – Μαντουδίου – Αγίας Άννας.

Η καταστροφική πυρκαγιά στην Β. Εύβοια, έφερε στο φως όλα τα προβλήματα που υπήρχαν στην περιοχή μας. Μετά την «συγνώμη» δια στόματος του Πρωθυπουργού και κατά εντολή του, ο Υφυπουργός κ. Τριαντόπουλος έσπευσε, και ως ένα σημαντικό βαθμό κατάφερε, να ανακουφίσει και να βοηθήσει τους κατοίκους της πληγείσας περιοχής.

Αυτή τη στιγμή στη Β. Εύβοιας υπάρχουν έργα που είναι σε εξέλιξη και άλλα που είναι να πραγματοποιηθούν το επόμενο διάστημα. Οι κάτοικοι όμως μπορούν να καταλάβουν ότι υπάρχουν έργα που χρειάζονται χρόνο για να υλοποιηθούν ωστόσο υπάρχουν και έργα που δεν μπορούν να περιμένουν.

Ο Σταθμός του ΕΚΑΒ στην Δάφνη τόσο για τους κατοίκους της περιοχής μας όσο και για τους απλούς παραθεριστές, αποτελεί έργο μείζονος σημασίας και άμεσης προτεραιότητας και είναι απορίας άξιο πώς ενώ υπήρξε η δέσμευση του Πρωθυπουργού για την υλοποίηση μέχρι τον Μάρτιο του 2022, και το κτίριο που παραχώρησε ο Δήμος είναι έτοιμο από καιρό, δεν μπορεί αυτό να υλοποιηθεί αφού ακόμα δεν έχει συσταθεί από το αρμόδιο Υπουργείο ο Τομέας του ΕΚΑΒ με όλες τις απαραίτητες διαδικασίες ώστε να πάρει ο Σταθμός του ΕΚΑΒ στη Δάφνη «σάρκα και οστά».

Από το καλοκαίρι μέχρι αυτή τη στιγμή που μιλάμε στην περιοχή έχουν γίνει πάνω από τριάντα σοβαρά περιστατικά, κάποια από αυτά θανατηφόρα ,που θα μπορούσαν ίσως να είχαν αποφευχθεί ή να είχαν αντιμετωπιστεί ορθότερα αν υπήρχε ο συγκεκριμένος σταθμός.

Γι αυτούς τους λόγους θα πρέπει το Υπουργείο σας να κινηθεί άμεσα προς την κατεύθυνση της υλοποίησης της δέσμευση του Πρωθυπουργού. Πρόκειται για μια δέσμευση που αφορά την Υγεία μας. Θα πρέπει η κυβέρνηση να δείξει σε όλους εμάς εδώ στη Β. Εύβοια ότι δεν είμαστε πολίτες δεύτερης κατηγορίας και πως ενώ υπήρξε αυτή η καταστροφή στον τόπο μας δεν μας έχετε ξεχάσει».

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr