Βόρεια Εύβοια: Παραλίγο βύθιση σκάφους στη Λιχάδα- Τι συνέβη και πώς έδρασε το Λιμενικό
Ειδησεις ευβοια

Βόρεια Εύβοια: Παραλίγο βύθιση σκάφους στη Λιχάδα- Τι συνέβη και πώς έδρασε το Λιμενικό

Συγκεκριμένα, η Λιμενική Αρχή Αιδηψού, Ενημερώθηκε το πρωί για εισροή υδάτων σε Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφος με όνομα ”ΟΒΕΛΙΞ” Ν. Πρέβεζας 98, με τρεις ημεδαπούς επιβαίνοντες, εντός του λιμένα Αγίου Γεωργίου Λιχάδας Ευβοίας.

Την βύθιση σκάφους στην Βόρεια Εύβοια απέτρεψε με άμεση κινητοποίηση του το Λιμενικό χθες.

Όπως έγινε γνωστό η περιπέτεια του σκάφους στο λιμάνι του Αγίου Γεωργίου, ξεκίνησε όταν κατά τον κατάπλου μπλέχτηκε η προπέλα με σχοινί με αποτέλεσμα να μπλοκαριστεί ο άξονας και να δημιουργηθεί ρωγμή στη βάση του.

Άμεσα έλαβε γνώση το Λιμενικό το οποίο έσπευσε στο σημείο

Συγκεκριμένα, στη Λιμενική Αρχή Αιδηψού γνωστοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής,  περιστατικό εισροής υδάτων σε Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφος με όνομα ”ΟΒΕΛΙΞ” Ν. Πρέβεζας 98, με τρεις ημεδαπούς επιβαίνοντες, εντός του λιμένα Αγίου Γεωργίου Λιχάδας Ευβοίας.

Άμεσα στην περιοχή μετέβη όχημα Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιστιαίας, για απάντληση υδάτων, προς αποφυγή βύθισης, καθώς και περιπολικό όχημα Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ.

Σύμφωνα με δήλωση του κυβερνήτη, ο οποίος ενημερώθηκε για τις ενέργειες άμεσης αποκατάστασης της εισροής υδάτων και απομάκρυνσης του σκάφους σε ασφαλή χώρο, κατά τον κατάπλου στον λιμένα, η προπέλα μπλέχτηκε με σχοινί, με αποτέλεσμα το μπλοκάρισμα του άξονα και την πρόκληση ρωγμής στη βάση του.

Από το Λιμεναρχείο Αιδηψού που διενεργεί προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ”ΟΒΕΛΙΞ”, μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα, ενώ από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός ατόμων και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr