Βόρεια Εύβοια: SOS από τους κατοίκους – «Να αποκτήσει άμεσα η περιοχή μας πλωτό ασθενοφόρο»
Ειδησεις ευβοια

Βόρεια Εύβοια: SOS από τους κατοίκους – «Να αποκτήσει άμεσα η περιοχή μας πλωτό ασθενοφόρο»

Βόρεια Εύβοια: SOS από τους κατοίκους - «Να αποκτήσει άμεσα η περιοχή μας πλωτό ασθενοφόρο»

Εκπέμπει SOS η Βόρεια Εύβοια για τον τομέα της υγείας, καθώς τα προβλήματα είναι πολλά λόγω έλλειψης ασθενοφόρου αλλά και της υποστελέχωσης των τοπικών Κέντρων Υγείας.

Η κατάσταση με το ΕΚΑΒ έχει απασχολήσει πολύ την περιοχή, ενώ κάτοικοι της περιοχής ζητούν ο δήμος Ιστιαίας- Αιδηψού που αντιμετωπίζει και πολύ σοβαρά προβλήματα ιδίως με τις διακομιδές ασθενών, να αποκτήσει ένα πλωτό ασθενοφόρο, το οποίο θα εξυπηρετήσει όλη την βόρεια Εύβοια για γρήγορες και ασφαλείς διακομιδές ασθενών στα κοντινά νοσοκομεία.

 

«Αυτή τη στιγμή η Βόρεια Εύβοια αντιμετωπίζει ένα σοβαρό πρόβλημα με τις διακομιδές ασθενών, ειδικά ο Δήμος Ιστιαίας-Αιδηψού, λόγω του απόμακρου νοσοκομείου της Χαλκίδας, του κακού οδικού δικτύου που μερικές φορές λόγω φυσικών φαινομένων είναι αποκλεισμένο, ελλείψεων ασθενοφόρων που μερικές φορές μέχρι να φτάσει το ασθενοφόρο στο νοσοκομείο έχουν τραγική κατάληξη. Τι πρέπει να γίνει;», αναφέρει κάτοικος της περιοχής για το μείζον πρόβλημα του δήμου.

«Κοντά στο Κέντρο Υγείας Ιστιαίας-Αιδηψού είναι δύο νοσοκομεία της Λαμίας και του Βόλου! Όταν υπάρχει ferry boat οι διακομιδές γίνονται καλύτερα και με λιγότερη επικινδυνότητα. Όταν δεν υπάρχει; Και τις περισσότερες ώρες του 24ωρου δεν υπάρχει! Η αποτελεσματική λύση είναι να υπάρχει ταχύπλοο ασθενοφόρο, πλήρως εξοπλισμένο με ιατρική υποδομή. Τέτοια ασθενοφόρα χορηγεί σήμερα το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής! Τέτοιο πριν δύο περίπου χρόνια χορηγήθηκε στα νησιά των Σποράδων. Τρέχει με ταχύτητα 40 κόμβων και έχει χώρο να παίρνει και τους συνοδούς του ασθενή. Με το ταχύπλοο ασθενοφόρο, που θα είναι ελλιμενισμένο στους Ωρεούς-Πευκί ο ασθενής θα βρίσκεται σύντομα στη Στυλίδα. Εκεί θα αναμένει το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για το νοσοκομείο Λαμίας. Σύντομη διαδρομή είναι και για το νοσοκομείο του Βόλου. Από Ωρεούς και Πευκί για Βόλο, μία απόσταση των 30 μιλίων τη διανύει το ταχύπλοο ασθενοφόρο σε 45 περίπου λεπτά. Μέχρι στιγμής τα Κέντρα υγείας Βόρειας Εύβοιας έχουν έγκριση να στέλνουν διακομιδές μόνο στα Νοσοκομεία Χαλκίδας και Λαμίας. Είναι αναγκαίο να εγκριθεί και για το νοσοκομείο του Βόλου»

Η Εύβοια με τη Μαγνησία ανήκουν στην ίδια Υγειονομική Περιφέρεια με έδρα τη Λάρισα. Συμφέρει το Κέντρο Υγείας και είναι υπέρ του ασθενούς να έχει και αυτή την επιλογή. Τα νησιά των Σποράδων καιτοι είναι απόμακρα και οι θάλασσες δεν είναι τόσο ήπιες όσο οι δικές μας, κάνουν καλά τις διακομιδές στο νοσοκομείο Βόλου. Είναι αναγκαιότητα να αποκτήσει ο Δήμος Ιστιαίας Αιδηψού αυτό το ταχύπλοο ασθενοφόρο που χορηγεί το υπουργείο στο Λ.Σ. ΕΛ.ΑΚΤ. 

Είναι ένα σοβαρό αίτημα των κατοίκων της βόρειας Εύβοιας για τη χορήγηση αυτού του ασθενοφόρου. Υπάρχει αυτή τη στιγμή η υπόσχεση και δέσμευση του υπουργού κ. Πλακιωτάκη στον υφυπουργό κ. Σίμο Κεδίκογλου και στον βουλευτή Εύβοιας Θανάση Ζεμπίλη. 

Επειδή το πρόβλημα είναι σοβαρό και επείγον, λόγω της επικινδυνότητας των διακομιδών, πρέπει ο αρμόδιος Υπουργός σύντομα και πριν τις εκλογές να συντομεύσει τις διαγωνιστικές διαδικασίες για τη χορήγηση του πλωτού ασθενοφόρου», ζητάνε οι κάτοικοι της περιοχής.

«Μέχρι να το αποκτήσει η Β.Ευβοια να εγκριθεί η μίσθωση πλωτών ασθενοφορων από τα γειτονικά μας νησιά των Σποράδων. Τα νησιά των Σποράδων εκτός του Ταχύπλοου του Λιμενικού έχουν και 3-5 ιδιωτικά ταχύπλοα ταξί που και αυτά έχουν αξιολογηθεί και κάνουν διακομιδες στο Νοσ.του Βόλου. Η Σκιάθος είναι κοντά μας! Μια απόσταση για Πευκί που διανύεται περίπου σε 20-25 λεπτά! Μπορεί να εξυπηρετηθεί ,αν υπάρχει ανάγκη και το Κ.Υγειας Μαντουδίου. Απόσταση Μαντουδι- Βόλος 50 περίπου μίλια!

Όπως ανακοίνωσε ο Υπουργός Ναυτιλίας, έχουν χορηγηθεί στη Β.Ευβοια τρία Ταχύπλοα σκάφη για τις επιχειρησιακές ανάγκες της περιοχής μας! Συμπεριλαμβάνεται στις ενέργειες του Λ.Σ.- ΕΚΤ. και η διακομιδή ασθενών! Μέχρι τώρα δεν έχουν γίνει τέτοιες διακομιδες στην περιοχή μας! Τέτοιες ενέργειες κοινωνικής προσφοράς θα εκτιμηθούν από τους κατοίκους της Βόρειας Εύβοιας! Θα χαρούμε να δούμε να κάνει διακομιδες τώρα και το Λιμενικό Σωμα της περιοχής μας! Πιστεύουμε η σύντομη απόκτηση του Ταχύπλοου ασθενοφόρου θα αντιμετωπίζει σύντομα, καλύτερα και ασφαλέστερα τις διακομιδές ασθενών!

Έτσι η Β.Εύβοια εκτός των ασθενοφόρων της ξηράς θα έχει και ταχύπλοα ασθενοφόρα! Είναι αναγκαίο για κάθε δήμο να έχει και ένα εγκεκριμένο Ελικοδρόμιο! Την τελική λύση και αποτελεσματική θα τη δώσει η λειτουργία Νοσοκομείου στην Ιστιαία! Η Β. Εύβοια είναι η πιο αδικημένη. Τα άλλα μέρη της Εύβοιας έχουν νοσοκομεία! Είναι αναγκαιοτητα και χρέος της Πολιτείας, για την προστασία της υγείας των κατοίκων ,να κάνει Νοσοκομείο στη Βόρεια Εύβοια !» καταλήγει η επιστολή

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr