
Ξεκινάει το παζάρι της Αγίας Μαρίνας στο Αλιβέρι – Η ημερομηνία
Μετρώντας αντίστροφα για μία από τις πιο πολυσύχναστες και αγαπημένες στιγμές του καλοκαιριού στο Αλιβέρι, το παζάρι της Αγίας Μαρίνας επιστρέφει και φέτος, δίνοντας ζωή και χρώμα στην πόλη.Πιστό στην παράδοση και φέτος το Αλιβέρι ετοιμάζεται να υποδεχτεί το καθιερωμένο παζάρι της Αγίας Μαρίνας, ένα από τα πιο γνωστά και αγαπημένα πανηγύρια της Εύβοιας, που συγκεντρώνει κάθε χρόνο πλήθος επισκεπτών από ολόκληρη την περιοχή.
Όπως αποφασίστηκε στη συνεδρίαση του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Αλιβερίου, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 1 Ιουλίου 2025, η εμποροπανήγυρη της Αγίας Μαρίνας θα πραγματοποιηθεί και φέτος, με ημερομηνία ορισμού την Τετάρτη 16 Ιουλίου.
Το συμβούλιο τόνισε τη σημασία της ενίσχυσης του θεσμού τα επόμενα χρόνια, επισημαίνοντας την ανάγκη να ληφθούν πρωτοβουλίες ώστε να αυξηθεί η συμμετοχή τόσο των επαγγελματιών όσο και των επισκεπτών.
Το παζάρι της Αγίας Μαρίνας, που έχει καθιερωθεί ως σημαντικό πολιτιστικό και εμπορικό γεγονός για την τοπική κοινωνία, δίνει την ευκαιρία στους πολίτες να απολαύσουν παραδοσιακά προϊόντα, μουσική και ψυχαγωγία, ενισχύοντας παράλληλα την οικονομική δραστηριότητα της περιοχής.
Κατά την ίδια συνεδρίαση, συζητήθηκε επίσης η πρόταση για την καθιέρωση της 23ης Απριλίου, εορτής του Αγίου Γεωργίου – πολιούχου του Αλιβερίου – ως επίσημη τοπική αργία. Το συμβούλιο αποφάσισε να εισηγηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο Κύμης-Αλιβερίου την αναγνώριση της ημέρας ως θρησκευτικής και υποχρεωτικής αργίας, εξουσιοδοτώντας τον Δήμαρχο Θανάση Μπαράκο να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες.
Με τις αποφάσεις αυτές, το Αλιβέρι ενισχύει τις παραδόσεις του, αναδεικνύοντας ταυτόχρονα τον πολιτιστικό του χαρακτήρα και την προσήλωσή του στην τοπική ταυτότητα.
Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr