Υποθηκοφυλακεία Εύβοια: Παράταση ενός έτους στη μετάβαση στο νέο Κτηματολόγιο
Ειδησεις ευβοια

Υποθηκοφυλακεία Εύβοια: Παράταση ενός έτους στη μετάβαση στο νέο Κτηματολόγιο

Ένα επιπλέον έτος παράταση έλαβαν τα υποθηκοφυλακεία της Εύβοιας για τη μετάβαση στο νέο Κτηματολόγιο

Κατά ένα επιπλέον έτος  από 17 Ιανουαρίου 2023 στις 17 Ιανουαρίου 2024 παρατείνεται η προθεσμία ολοκλήρωσης της μετάβασης στη νέα οργανωτική δομή του Κτηματολογίου, με την ένταξη των Υποθηκοφυλακείων Ιστιαίας και Καρύστου στο Έμμισθο Υποθηκοφυλακείο Χαλκίδας.

 

Ως γνωστό με τις διατάξεις του Ν. 4512/2018 για την αναδιοργάνωση των υποθηκοφυλακείων της χώρας προβλεπόταν η σύσταση Έμμισθου Υποθηκοφυλακείου στη Χαλκίδα (μαζί με τη σύσταση ακόμη 40 σε όλη τη χώρα), στο οποίο θα μεταφέρονταν οι αρμοδιότητες των 12 Ειδικών (και Μη) Άμισθων Υποθηκοφυλακείων της Εύβοιας, που θα καταργούνταν.

Μετά την κατάργηση μεγάλου αριθμού Υποθηκοφυλακείων, με τελευταίο στην Εύβοια, του Υποθηκοφυλακείου Στύρων, βουλευτές από διαφορετικές περιοχές της χώρας, ζήτησαν από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης την παράταση της λειτουργίας των εναπομείναντων Υποθηκοφυλακείων.

Σε ό,τι αφορά τα υποθηκοφυλακεία της Εύβοιας, η γεωγραφική ιδιαιτερότητα του νησιού, με το προβληματικό οδικό δίκτυο και τη μεγάλη χιλιομετρική απόσταση που χωρίζουν τα δύο άκρα της Εύβοιας από το κέντρου είναι σημαντικοί λόγοι για την παράταση της λειτουργίας των δύο υποθηκοφυλακείων μέχρι την πλήρη μετάβαση στη νέα δομή.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr