Άγιος Ιωάννης Ρώσος Εύβοια: Πώς θα συμμετάσχετε στην 8η Προσκυνηματική Διαδρομή
ευβοια

Άγιος Ιωάννης Ρώσος Εύβοια: Πώς θα συμμετάσχετε στην 8η Προσκυνηματική Διαδρομή

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, διοργανώνει για 8η συνεχή χρονιά την καθιερωμένη πλέον «Προσκυνηματική Διαδρομή» προς τον Όσιο Ιωάννη τον Ρώσσο, την Κυριακή 14 Μαΐου 2023.

Η προσκυνηματική μας διαδρομή, θα ξεκινήσει και φέτος από τη θέση «Άγιος» και θα οδηγήσει στον Ιερό Ναό του Οσίου Ιωάννη του Ρώσσου, μέσα από ένα σπάνιας ομορφιάς πευκοδάσος, ακολουθώντας το ειδικά διαμορφωμένο και σηματοδοτημένο μονοπάτι, μήκους 18 περίπου χλμ., που βρίσκεται ανατολικά της Ε.Ο. Ψαχνών – Προκοπίου.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 8ης Προσκυνηματικής Διαδρομής 

07:00 – Αναχώρηση συμμετεχόντων από τρία σημεία συνάντησης:

  • Διοικητήριο Π.Ε. Εύβοιας, Χαλκίδα (Λεωφόρος Χαϊνά 93, με σημείο συνάντησης τον υπαίθριο χώρο στάθμευσης έναντι του Διοικητηρίου)
  • Γήπεδο Νέας Αρτάκης
  • Δημαρχείο Ψαχνών

08:00 – Άφιξη στην περιοχή «Άγιος», προσευχή και εκκίνηση πεζοπορίας

12:30 μέχρι λήξης της πεζοπορίας: Επιστροφή από το Προκόπι

Για την ασφαλή και άνετη πεζοπορία συνιστάται στους συμμετέχοντες να προσέλθουν ξεκούραστοι, σε καλή φυσική κατάσταση και να φορούν κατάλληλα υποδήματα και ρουχισμό. Επίσης, κατά μήκος της διαδρομής θα υπάρχουν σημεία προαιρετικής ανάπαυλας και διανομής νερού, χυμών και δυναμωτικών τροφών.

Δωρεάν μετακίνηση με λεωφορεία -Πως δηλώνετε συμμετοχή

Σημαντική, όπως κάθε χρόνο, θα είναι η παρουσία και στήριξη της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος, των Δήμων Διρφύων – Μεσσαπίων και Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας, της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ευβοίας, του Πυροσβεστικού Σώματος, της Διεύθυνσης Δασών Ευβοίας, των Δασαρχείων, του ΕΚΑΒ, όπως επίσης και των Εθελοντικών Οργανώσεων και Συλλόγων του Νομού μας, οι οποίοι θα συνδράμουν για την ασφάλεια και εξυπηρέτηση των συμμετεχόντων.

Η μετακίνηση με τα λεωφορεία είναι δωρεάν και προϋποθέτει τη δήλωση συμμετοχής μέχρι και την Τρίτη 9 Μαΐου στα τηλέφωνα 2221353690 ή -790.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr