Εύβοια: «Μαγικές» παραλίες μόλις μία ώρα μακριά από τη Χαλκίδα (video)
ΔΙΑΚΟΠΕΣ

Εύβοια: «Μαγικές» παραλίες μόλις μία ώρα μακριά από τη Χαλκίδα (video)

Η Εύβοια διαθέτει πανέμορφες παραλίες, άλλες έχουν εύκολη πρόσβαση με το αυτοκίνητο ενώ κάποιες είναι πιο απομονωμένες. Κοινό σημείο, τα καταγάλανα κρυστάλλινα νερά. 

Οι παραλίες Λιμνιώνας, Ακτή, Πετάλη και Βύθουρη στην Εύβοια είναι τέσσερις από αυτές. Κάθε μία έχει και ξεχωριστό «στυλ».

Παραλία Λιμνιώνας

Η παραλία Λιμνιώνας της κεντρικής Εύβοιας με το μαύρο βοτσαλάκι που βρέχεται από το Αιγαίο απέχει περίπου 50 χιλιόμετρα από την Χαλκίδα και η διαδρομή γίνεται περίπου σε μία ώρα.

Η αιγαιοπελαγίτικη παραλία του Λιμνιώνα, οριοθετείται από τις πλαγιές του βουνού σε έναν μεγάλο κόλπο που χωρίζεται σε δύο παραλίες από ένα μεγάλο βράχο.

Παραλία Ακτή

Στην Ακτή, θα χάσετε κάθε αίσθηση του χρόνου και δεν θα θέλετε να φύγετε. Για να φτάσετε εκεί θα πρέπει να αφήστε το ΙΧ σας  και να περπατήστε για 15 περίπου λεπτά ώστε να κατεβείτε το μονοπάτι που οδηγεί στην παραλία.

Παραλία Πετάλη

Η Παραλία Πετάλη στην καρδιά της Εύβοιας είναι μια άγριας ομορφιάς παραλία με άμμο και μικρό βοτσαλάκι στη μεριά του Αιγαίου. Η παραλία είναι αρκετά πλατιά και η διαδρομή για την πρόσβαση είναι εντυπωσιακή.

Αν θελήσετε να απολαύσετε τον καφέ ή το φαγητό σας με φόντο τα καταγάλανα νερά του Αιγαίου, στην παραλία της Πετάλης υπάρχει και μια καφετέρια-ταβέρνα ενώ πολλοί τη προτιμούν για ελεύθερο κάμπινγκ.

Παραλία Βύθουρη

Η παραλία Βύθουρη είναι μια μικρή και απομονωμένη παραλία στην πίσω μεριά της Δίρφυς, που βλέπει το Αιγαίο. Τα νερά είναι κρυστάλλινα και γαλαζοπράσινα ενώ έχει άμμο και ψιλό βοτσαλάκι, λόγω των ψηλών απότομων βράχων που την περικλείουν, βλέπει ήλιο λίγες ώρες την ημέρα ενώ διαθέτει ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό. Ο ήλιος βρίσκεται εκεί το καλοκαίρι μετά βίας για έξι ώρες.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr