Γνωρίστε το μαγευτικό Ασπρονήσι: Το νησάκι-καρδιά του Ευβοϊκού -Πως θα πάτε
ευβοια

Γνωρίστε το μαγευτικό Ασπρονήσι: Το νησάκι-καρδιά του Ευβοϊκού -Πως θα πάτε

Η Εύβοια από ανέκαθεν είναι αγαπημένος τόπος παραθερισμού των Αθηναίων, λόγω και της γειτονίας της.

Οι Αθηναίοι εξοικειώθηκαν με την Χαλκίδα και πολλές άλλες πόλεις του νησιού. Στις πιο γνωστές από αυτές συγκαταλέγεται και η Ερέτρια, με το λιμάνι της να «βλέπει» στα γαλανά νερά του Νότιου Ευβοϊκού κόλπου.

Η Ερέτρια γνώρισε σημαντική τουριστική ανάπτυξη κατά τις τελευταίες δεκαετίες και εξακολουθεί να διατηρεί ορισμένα αξιοθέατα που δεν είναι γνωστά σε πολλούς, παρά μόνο σε… εξερευνητές.

Το μικροσκοπικό και πανέμορφο Ασπρονήσι ξεχωρίζει στα ανοιχτά της κωμόπολης χάρη στο ιδιαίτερο σχήμα του, που σε αρκετούς θυμίζει καρδιά. Παρότι μικρό και ακατοίκητο, το Ασπρονήσι δεν είναι ξερός βράχος, αλλά έχει και πράσινο.

Το νησάκι-καρδιά του Νότιου Ευβοϊκού

Από τα νησάκια της Ερέτριας (σχετικά) πιο γνωστό σε όσους την επισκέπτονται συχνά είναι το Πεζονήσι ή αλλιώς το «Νησί των Ονείρων» με την άμεση ορατότητά του στην περιοχή του λιμανιού της κωμόπολης και η δυνατότητα να φτάσει κανείς ως εκεί με τα πόδια, χάρη στη στενή λωρίδα γης που το ενώνει με την αντικρινή ακτή.

Από το λιμάνι της Ερέτριας προς τον Νότιο Ευβοϊκό, βρίσκουμε τρία ακόμα μικρά νησάκια, ανατολικά από το Πεζονήσι. Το Ασπρονήσι είναι το δεύτερο μεγαλύτερο σε μέγεθος και το πιο απομακρυσμένο από την ακτή –αν και οι αποστάσεις, εν προκειμένω, παραμένουν μικρές.

Το καρδιόσχημο νησάκι περιβάλλεται από διαυγή νερά σε αποχρώσεις του πράσινου και του γαλάζιου, τα οποία σε ορισμένα σημεία είναι και σχετικώς ρηχά. Ο βυθός κάνει την περιοχή γύρω από το Ασπρονήσι κατάλληλη τόσο για ψάρεμα και καταδύσεις.

Παρά τη μικρή του έκταση, διαθέτει κάποια δέντρα, οπότε κατεβαίνοντας στην ακτή του δίνεται η ευκαιρία να κάνετε και μια βόλτα τριγύρω.

Στο Ασπρονήσι θα φτάσετε με σκάφος ενώ πρέπει να έχετε μαζί σας μάσκα, για να εξερευνήσετε τον βυθό.

Η πρόσβαση στο Ασπρονήσι

Στο Ασπρονήσι μπορείτε να φτάσετε με σκάφος. Θα ξεκινήσετε από το λιμάνι της Ερέτριας (96 χιλιόμετρα από την Αθήνα, γύρω στη 1 ώρα και 15 λεπτά οδικώς) ξανοιγόμενοι προς τα νοτιοανατολικά –θα το συναντήσετε σε απόσταση μερικών λεπτών, αφού προσπεράσετε το νησί της Αγίας Τριάδας. Είναι μια εύκολη διαδρομή, αρκετά προσβάσιμη λόγω γεωγραφίας και σε όσους ξεκινούν από τα βόρεια παράλια της Αττικής (Ωρωπός).

Ωστόσο, υπάρχει δυνατότητα να αναζητήσετε τις εκδρομές που προσφέρονται από ορισμένες σχολές κατάδυσης στην ευρύτερη περιοχή, συνήθως με την ευκαιρία της θερινής σεζόν.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr