Σπάνιο βίντεο από τη Χαλκίδα της δεκαετίας του ’50
ευβοια

Σπάνιο βίντεο από τη Χαλκίδα της δεκαετίας του ’50

Ο χρήστης Aylon Film Archives ανέβασε ένα νοσταλγικό video στο YouTube όπου απεικονίζεται η Χαλκίδα το μακρινό 1958 όπου φαίνονται δύο γυναίκες να περπατούν στον παραλιακό δρόμο.

Δύο γυναίκες περπατούν στον παραλιακό δρόμο και πίσω τους διακρίνεται η γέφυρα που ενώνει τα 40 μέτρα απόστασης της Εύβοιας από την Στερεά Ελλάδα, την οποία διασχίζουν οχήματα και πεζοί.

Η γέφυρα αποτελείται από δυο κομμάτια που ανοίγουν περιστροφικά, δημιουργώντας δίοδο σε ψηλά σκάφη. Σ’ αυτό το σημείο παρατηρείται το το μοναδικό φαινόμενο αλλαγής της κατεύθυνσης των υδάτων, ανά έξι ώρες και ενδιάμεσα (περίπου) ένα δεκάλεπτο στασιμότητας (παλίρροια του Ευρίπου).

Στο βίντεο που ανέβασε ο Aylon Film Archives, ο περίπατος των δύο γυναικών συνεχίζεται, σταματούν σ’ ένα σημείο όπου πίσω τους μπορούμε διακρίνεται ο λόφος της Κανήθου, Φούρκα, με το Οθωμανικό κάστρο του Καράμπαμπα.

Πανοραμικό πλάνο αποκαλύπτει την πλαζ Αστέρια, μέρος της δόμησης της πόλης και στο βάθος το Μεσσάπιο όρος ή Κτυπά.

Η θάλασσα του Ευβοϊκού Κόλπου είναι «λάδι», βαρκούλες αγκυροβολημένες αρόδο ενώ φαίνεται και το εμβληματικό ξενοδοχείο Lucy, ακριβώς δίπλα στη θάλασσα πάνω στην παραλία της Χαλκίδας, στη νησιωτική πλευρά της πόλης.

Οι γυναίκες συνεχίζουν αμέριμνες τη βόλτα τους δίπλα στη θάλασσα.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr