Από Μάη… Καλοκαίρι: Καύσωνες «βλέπουν» τα μερομήνια τις επόμενες μέρες
Καιρός

Από Μάη… Καλοκαίρι: Καύσωνες «βλέπουν» τα μερομήνια τις επόμενες μέρες

Προς το τέλος του μήνα εκτιμάται πως θα σημειωθούν τοπικές μπόρες.

Mε τα πρωτοφανή «τριαντάρια» να κάνουν το Μάρτη να θυμίζει αρχές Ιουλίου, το γεγονός πως τα Μερομήνια προβλέπουν καύσωνα μέσα στον Μάη δεν θα πρέπει λογικά να μας ξαφνιάζει.

Σύμφωνα με την πρόβλεψη, από τα μισά του μήνα και έπειτα θα ο υδράργυρος θα εκτοξευθεί, ενώ δεν αποκλείεται οριακός καύσωνα κυρίως στα κεντρικά και τα νότια.

Προς το τέλος του μήνα εκτιμάται πως θα σημειωθούν τοπικές μπόρες.

Φυσικά, η ίδια πρόβλεψη έχεις ως σίγουρο ένα… καυτό καλοκαίρι με υψηλές θερμοκρασίες και καύσωνες.
Ειδικότερα:

Ιούνιος 2024

Φυσιολογικές θερμοκρασίες αρχικά και κακοκαιρία στα μισά του μήνα, τις ημερομηνίες 13-19 σε όλη τη χώρα. Μετά αναμένεται σταδιακή άνοδος προς το τέλος του μήνα χωρίς φαινόμενα.

Ιούλιος 2024

Το πρώτο μισό του μήνα αναμένεται παρατεταμένη περίοδος υψηλών θερμοκρασιών, στα επίπεδα καύσωνα τις ημερομηνίες 19-25 του μήνα.

Αύγουστος 2024

Το πρώτο δεκαήμερο του τελευταίου μήνα του καλοκαιριού θα δούμε υψηλές θερμοκρασίες στα νότια και κανονικές βορειοανατολικά. Στις 11-21 του μήνα θα έχουμε ισχυρό καύσωνα, ενώ στις 22-26 προβλέπεται ισχυρή κακοκαιρία με καταιγίδες από τα δυτικά προς τα βορειοανατολικά και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας. Το τέλος του Αυγούστου θα έχει βελτιωμένο καιρό και κανονικές για την εποχή θερμοκρασίες.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr