Χιόνια στην Εύβοια: Πού θα χιονίσει το Σαββατοκύριακο – Νέα πρόγνωση
Καιρός

Χιόνια στην Εύβοια: Πού θα χιονίσει το Σαββατοκύριακο – Νέα πρόγνωση

Στο Πήλιο και στην Εύβοια θα χιονίσει σίγουρα πιο πυκνά και περίπου από τα ίδια υψόμετρα και πάνω.

Για πυκνό χιόνι στην Εύβοια, προειδοποιεί με ανάρτησή του στο facebook ο μετεωρολόγος του Mega Γιάννης Καλλιάνος.

Όπως εξηγεί ειδικότερα, στο Πήλιο και στην Εύβοια θα χιονίσει σίγουρα πιο πυκνά και περίπου από τα 450 και 500 μέτρα και πάνω.

Επίσης, από τα 500 μέτρα περίπου, θα χιονίσει πρόσκαιρα και στη Φθιώτιδα και στη Βοιωτία, ενώ στην Κρήτη οι χιονοπτώσεις θα εκδηλώνονται από τα 900-100 μέτρα και υψηλότερα.

Από το μεσημέρι και μετά, σήμερα, στην δυτική Ελλάδα και στα υπόλοιπα κεντρικά τμήματα της επικράτειας θα ξεκινήσουν βροχές, όπου προς το βράδυ θα επεκταθούν στην ανατολική Πελοπόννησο, την Στερεά Ελλάδα και σε περιοχές των Κυκλάδων και της Κρήτης.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν πάνω από τα 1200 μέτρα σε περιοχές της βορειοδυτικής Ελλάδας αλλά και σε τμήματα της ανατολικής Στερεάς, της βορειοανατολικής Πελοποννήσου και της Εύβοιας.

Στα υπόλοιπα τμήματα ο καιρός θα είναι καλύτερος, με μεγαλύτερα διαστήματα ηλιοφάνειας.

Η θερμοκρασία θα είναι στους 05 – 08 βαθμούς στα βόρεια, στην υπόλοιπη Ελλάδα η θερμοκρασία θα είναι στους 09 – 13 βαθμούς και στους 08 – 15 βαθμούς Κελσίου στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές του Αιγαίου.

Την Παρασκευή το σύστημα των βροχοπτώσεων θα επηρεάσει περισσότερες περιοχές της κεντρικής και νότιας Ελλάδας.

Το Σάββατο θα δημιουργηθεί καιρός βορείου ρεύματος που θα φέρει βροχές και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στις εξής περιοχές: Πήλιο, Σποράδες, Εύβοια, ανατολική Στερεά, στις Κυκλάδες και στην Κρήτη.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr