Εύβοια: «Καμπανάκι» Καλλιάνου για καταιγίδες και πλημμύρες- Οι χάρτες που δημοσίευσε
Καιρός

Εύβοια: «Καμπανάκι» Καλλιάνου για καταιγίδες και πλημμύρες- Οι χάρτες που δημοσίευσε

Σε ανάρτησή του στο facebook ο Γιάννης Καλλιάνος αναφέρει πως ανησυχεί ιδιαίτερα για τις καταιγίδες το Σάββατο, παραθέτοντας χάρτη στον οποίο αποτυπώνεται και η Εύβοια

«Καμπανάκι κινδύνου» έκρουσε για τον καιρό του Σαββατοκύριακου ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος κάνοντας λόγο για καταιγίδες και πλημμυρικά φαινόμενα τα οποία σύμφωνα με την εκτίμηση του αφορούν και την Εύβοια.

Σε ανάρτησή του στο facebook ο Γιάννης Καλλιάνος αναφέρει πως ανησυχεί ιδιαίτερα για τις καταιγίδες το Σάββατο.

Μάλιστα ενδέχεται σε κάποιες περιπτώσεις ο όγκος του νερού που θα πέσει να προκαλέσει ακόμα και πλημμυρικά φαινόμενα.

Σημειώνει πάντως ότι δεν θα βρέξει παντού με την ίδια ένταση.

«Για παράδειγμα η Αττική θα είναι από τις περιοχές που θα δεχθεί πιο λίγο νερό σε σχέση με άλλες περιοχές της χώρας».

«Καλημέρα σας και καλό μήνα!
Πρέπει να ομολογήσω ότι ανησυχώ για τον καιρό του προσεχούς Σαββάτου. Οι δείκτες αστάθειας για την ημέρα αυτή είναι ιδιαίτερα ανεβασμένοι που σημαίνει ότι οι καταιγίδες κατά τόπους θα είναι τόσο ισχυρές που θα οδηγήσουν πιθανότατα σε πλημμυρικά φαινόμενα.
Δεν θα βρέξει παντού με την ίδια ένταση. Για παράδειγμα η Αττική θα είναι από τις περιοχές που θα δεχθεί πιο λίγο νερό σε σχέση με άλλες περιοχές της χώρας.
Τα πιο έντονα φαινόμενα θα σημειωθούν κυρίως στα δυτικά, στα βόρεια και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, ενώ αναμένεται να βρέξει στις περισσότερες περιοχές της Ελλάδας. Επίσης οι άνεμοι (νοτιάδες) θα φτάσουν και τα 8 μποφόρ στα πελάγη (κυρίως στο Αιγαίο). Η κακοκαιρία αυτή θα έχει διάρκεια 24 ώρες.
Σας παραθέτω τους χάρτες βροχόπτωσης για το Σάββατο (πρωί, μεσημέρι, βράδυ και πρωί της Κυριακής) μιας και φαίνεται ξεκάθαρα με τα μώβ και τα κόκκινα χρώματα που θα είναι εντονότερες οι βροχοπτώσεις.»

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr